SANT JOAN

Exhumats els cossos dels tres mariandos enterrats a la fossa

La feina de reconstruir els cossos i fer-los les proves d'ADN pot durar mesos

L’equip de treball que tota la setmana ha fet feina a la fossa comuna del cementeri de Sant Joan exhumà ahir els cossos dels tres veïns de Maria que hi han estat enterrats durant setanta-vuit anys. Segons confirmà la batlessa del municipi, Catalina Gayà, les restes seran custodiades per l’Ajuntament fins que puguin ser entregades als familiars. Acaba així una setmana “molt dura”, en paraules de la primera edil, i carregada d’emocions.

La feina de reconstruir els cossos i fer-los les proves d’ADN pot durar mesos. Quan es confirmi la identitat de Miquel Salom, Jaume Gual i Joan Gual, se’ls podrà donar sepultura a Maria. L’Ajuntament del municipi ja ha anunciat el seu suport a les famílies en el trasllat dels cossos.

Aquesta és la primera fossa de la Guerra Civil que s’ha obert a Mallorca. Això ha estat possible gràcies al permís donat per l’Ajuntament per poder començar els treballs al cementeri i a la feina voluntària tant de l’equip d’arqueòlegs com de l’associació. No es rep cap ajut de cap institució pública que no sigui la del Consistori santjoaner, que ha donat suport institucional i material a les tasques.