"El fems fa olor igual, vengui d'un lloc o d'un altre"

D'aquesta manera ha respost l'expresidenta del Consell Maria Salom a la possibilitat d'importar escombraries de Menorca i Eivissa per ser incinerades a la planta de Son Reus

La portaveu del PP en el Consell de Mallorca, María Salom, ha recordat avui que el seu govern va aconseguir en la legislatura passada "congelar" el rebut de les escombraries "durant quatre anys", i ha assenyalat: "El fems fa olor igual, véngui d'un lloc o d'un altre".

D'aquesta manera ha respost l'expresidenta d'aquesta institució a la possibilitat d'importar escombraries de Menorca i Eivissa per ser incinerades a la planta de Son Reus, en comptes de portar residus de països europeus com Itàlia, com succeeix en l'actualitat. Salom ha recordat que el seu govern va adoptar la decisió de dur "combustible sòlid" de fora d'Espanya per no incrementar la taxa d'incineració, com finalment es va aconseguir, la qual paguen els ciutadans per la planta de Tirme, que està "sobredimensionada" i que el PP "va heretar" d'UM, i que ara "hereten" MES, PSIB i Podem, els quals integren el govern insular.

Els membres del nou govern del Consell, ha comentat Salom, "van criticar moltíssim" aquesta decisió, però "una cosa és el que diuen quan estan a l'oposició i una altra quan governen". Davant la idea de canviar la procedència de les escombraries, Salom ha recordat que els partits d'esquerra s'oposaven al fet que Mallorca fos "l'escombriaire d'Europa", però ara plantegen importar residus "sense tractar" de les illes menors.

"El fems fa olor igual si ve d'un lloc o d'un altre", ha dit Salom, que ha afegit que "ara li toca" al nou govern del Consell "moure fitxa i prendre decisions", i evitar una pujada del preu de l'impost del tractament d'escombraries als ciutadans de Mallorca. Una altra qüestió a estudiar, ha afegit Salom, és quin cost tindrà per als menorquins i eivissencs aquesta proposta de transportar les seves escombraries a Mallorca perquè sigui eliminades.

El + vist

El + comentat