MARRATXÍ

J. F. Canyelles: “L'objectiu és formar un pacte d'esquerres a Marratxí i que el nostre grup lideri”

A final de setmana MÉS iniciarà les converses amb PSIB-PSOE i Guanyem per arribar a un acord de governabilitat

El de Marratxí és un dels casos on el creixement de MÉS ha estat més espectacular. Dels 1.706 vots que aconseguí el 2011 ha passat ara a 3.473, és a dir de 2 a 5 regidors. El càstig al PP ha estat important en el municipi de José Ramón Bauzá, on ha perdut quasi 2.000 vots i 5 regidors i queda amb 8, per la qual cosa tot indica que hi haurà pacte d'esquerres.

 

MÉS ha passat a ser la segona força més votada i Joan Francesc Canyelles, candidat a batle dels ecosobiranistes, confirma que “l'objectiu és formar un pacte d'esquerres i que el nostre equip lideri per fer un equip sòlid”. De moment, només hi ha hagut cridades de cortesia entre els líders de MÉS, PSIB-PSOE (4) i Guanyem (3). “Ens hem donat uns dies de marge”, assegura Canyelles, que confirma que “es perfila bona voluntat” entre els grups de l'esquerra, que junts superen una hipotètica unió entre els populars i els Independents de Marratxí-El Pi, que han quedat amb només un regidor.

 

Les reunions començaran a produir-se a partir de dijous o divendres. “En principi no hi hauria res irrenunciable a l'hora de negociar”, diu Canyelles. Això sí, adverteix que la seva pretensió és la de formar un govern de “majoria social i funcionar com un sol grup encara que siguem tres”.