MARRATXÍ
Part Forana 20/09/2013

L'Ajuntament de Marratxí instal·la una web cam per gravar els plens

Ara Balears
2 min

Marratxí.L'equip de govern de l'Ajuntament de Marratxí (PP) va instal·lar ahir una web cam al sostre de la sala de plens amb l'objectiu d'enregistrar en format digital totes les sessions plenàries.

Segons va assegurar ahir el batle, Tomeu Oliver, aquest era un "compromís personal". Així mateix, l'Ajuntament va informar que, gràcies a aquest nou sistema, els plens s'enregistraran "íntegrament i de manera objectiva". Des de l'equip de govern municipal insistiren que "les imatges captades vetllaran pel compliment de la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal".

De moment, el sistema funcionarà en fase de proves fins a disposar del canal de distribució més adient, informà l'Ajuntament. Així mateix, Oliver va explicar que "hem sol·licitat un pressupost per penjar les filmacions a la web municipal. De moment, les gravacions quedaran emmagatzemades en format digital per distribuir-les d'aquí a poc temps".

Polèmica amb MÉS

La instal·lació d'aquesta càmera digital ha vingut acompanyada de polèmica. De fet, Tomeu Oliver aprofità l'anunci de la instal·lació de la càmera per acusar el grup municipal MÉS "d'oportunisme polític". Segons el batle, no té gens de sentit que els econacionalistes denunciïn el seu equip de govern de "manca de transparència política".

La gravació dels plens era una reivindicació del grup municipal de MÉS, que el març ja havia presentat una sol·licitud a l'Ajuntament per demanar autorització per gravar les sessions plenàries. Amb tot, els 13 regidors del PP votaren contra la proposta i prohibiren els enregistraments. Posteriorment, els regidors econacionalistes presentaren una denúncia al Defensor del Poble apel·lant al compliment de l'article 20 de la Constitució, i a l'article 70 de la Llei reguladora de les Bases de Règim Local, pel qual els plens són actes públics i la màxima representació dels ciutadans.

stats