LLEI DE RÈGIM LOCAL

MÉS per Marratxí diu que el batle s’abaixa el sou per imperatiu legal

Afirmen que Oliver ha decidit compatibilitzar la seva dedicació al càrrec amb una activitat privada

“Ens vol emblanquinar”

MÉS per Marratxí denuncia que el batle del municipi vol “emblanquinar” els ciutadants amb la seva baixada de sou. Segons assenyalen, el primer edil de Marratxí, Tomeu Oliver (PP), “era el batle de Mallorca que tenia el sou més alt, després del de Calvià i per damunt del de Palma”: 60.513 euros dividits en catorze pagues. A més a més, es queixen que si s’abaixa el salari és per imperatiu legal pel que marca la nova Llei de règim local, impulsada pel ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que estableix un límit màxim de 55.000 euros com a sou per als batles d’aquells municipis amb una població de 20.001 a 50.000 habitants. Per tant, “com que el batle de Marratxí s’havia adjudicat una paga per sobre d’aquesta xifra, ara se l’abaixa per imperatiu legal”, apunten des de l’agrupació nacionalista.

Compatibilitat

Així mateix, afirmen que Oliver ha decidit compatibilitzar la seva dedicació al càrrec amb una activitat privada, i “vist el que ha passat amb el seu antecessor a la batlia, el president del Govern balear, José Ramón Bauzá, amb la seva farmàcia, ha decidit també abaixar-se la dedicació exclusiva”. Fins ara era una dedicació del 100% i a partir d’ara ho serà del 95%.

Des de MÉS per Marratxí volen remarcar especialment que si la primera vara del municipi es redueix el sou “no és per coherència amb l’austeritat que aplica i predica, sinó purament i simplement per imperatiu legal”.