El TSJIB força Marratxí a investigar si Bauzá podia cobrar de la farmàcia i com a batle alhora

L'alt tribunal accepta un recurs d'Esquerra Unida que obliga l'Ajuntament a pronunciar-se sobre els negocis privats de Bauzá amb la farmàcia i el seu sou com a batle

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ha emès una sentència que obliga l'Ajuntament de Marratxí a pronunciar-se sobre les possibles incompatibilitats de l'actual president del Govern, José Ramón Bauzá, quan era batle de la localitat mallorquina. Si l'Ajuntament detectàs que Bauzá va ocupar el càrrec mantenint negocis incompatibles, el president hauria de tornar tot el que hagués cobrat de manera indeguda.

La sentència dóna la raó a Esquerra Unida, la part demandant que presentà una reclamació a l'Ajuntament de Marratxí per tal d'esbrinar si Bauzá, quan era regidor d'aquest municipi, "va incórrer en incompatibilitat amb el seu negocis privats, cosa que podria comportar que el senyor Bauzá hagués de retornar les quantitats cobrades d'una manera indeguda". El 30 d'abril de 2013, el ple de l'Ajuntament va decidir no admetre a tràmit la petició d'Esquerra Unida, però el partit d'esquerres va recórrer l'acord municipal davant la justícia.

El 9 de desembre passat, el jutjat va atendre les al·legacions municipals i va decretar la inadmissibilitat del contenciós d'EU, però ara la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior ha dictat una sentència en la qual dóna la raó a EU. Això suposa que ara es podran demanar les proves que es consideri oportunes a l'Ajuntament de Marratxí i que el president Bauzá haurà d'explicar com és que cobrava un salari municipal al mateix temps que mantenia activitats privades a la seva farmàcia.

EU ha expressat satisfacció per la sentència del TSJIB i ha condemnat "les pràctiques dilatòries i l'ocultació d'informació que practiquen tant el senyor Bauzá com els seus companys de partit de Marratxí". "Pensam que si el senyor Bauzá tingués la consciència tranquil·la no tractaria d'evitar per tots els mitjans que els tribunals es puguin pronunciar sobre les seves incompatibilitats, tant a l'època de regidor de Marratxí com a l'actual de president del Govern, i no hauria mentit al Parlament i a l'opinió pública", sentencien en un comunicat des de la formació d'esquerres.