COMERÇ

Marratxí aprova retirar la petició de zona de gran afluència turística

En el transcurs d’un ple extraordinari, l’Ajuntament de Marratxí va decidir ahir retirar la petició de declaració del terme municipal com a zona de gran afluència turística, tot i que ho havia demanat el mes de novembre passat al govern autonòmic.

El motiu argumentat pel batle del municipi, Tomeu Oliver, és que una part de les aspiracions d’aquesta declaració, com era la “dinamitzció” de Marratxí, ja quedarà inclosa en el redactat de la nova llei de comerç que prepara la Conselleria d’Economia i Competitivitat.

Les patronals Afedeco i Pimeco havien criticat durament aquesta petició, perquè asseguraven que atacava de ple els petits i mitjans comerços, que no podrien competir amb les grans empreses de distribució instal·lades al municipi que, si s’hagués acceptat la declaració de zona de gran afluència turística, haurien pogut obrir de manera indiscriminada tots els festius.

Ahir varen felicitar la decisió i la varen qualificar de “gran encert”. Ara, els representants del sector esperen que “altres consistoris que ja disposen de declaracions com a zones de gran afluència difícilment justificables imitin la decisió adoptada pel Consistori de Tomeu Oliver”. Els grups de treball de la nova llei de comerç es reuniran el dilluns.