La petició de Zona de Gran Afluència Turística, un altre “benefici” per al municipi

L’allau de grans superfícies a Marratxí és una realitat des de fa anys, que s’ha incrementat amb l’arribada de macrobotigues com Bauhaus. Ara, la nova fita de l’Ajuntament és aconseguir que el municipi sigui declarat Zona d’Especial Afluència Turística. Tot i que en el ple municipal en el qual es va aprovar la petició els edils del PP parlaren de la gran tradició del fang i altres productes per defensar les característiques “turístiques” de Marratxí, resulta evident que el govern municipal tramita aquesta petició davant l’Executiu perquè les grans superfícies puguin aprofitar el tracte especial que ofereix la declaració en matèria d’horaris d’obertura.

El petit i mitjà comerç, que ja va anticipar que els comptes no sortirien i que pels llocs de feina creats se’n destruirien d’altres a conseqüència de l’enorme impacte que tenen aquests establiments sobre el teixit comercial tradicional, cofien que el Govern no tombi el coll.

Pel president de Pimeco, Bernat Coll, “la petició de l’Ajuntament de Marratxí que tot el municipi sigui ZGAT i que es permeti la total obertura de les grans superfícies només servirà per continuar en la línia d’estancament de l’ocupació, precarització del treball i destrucció d’activitats comercials de Marratxí que sí que donen feina als seus veïns”.

Pimeco considera que “les polítiques pro grans superfícies de l’Ajuntament de Marratxí han demostrat ser un fracàs pel que fa a la promesa de creació d’ocupació i l’interès d’aquest consistori per reforçar el predomini de les grans superfícies no respon a l’interès dels veïns del terme”.