Balears 24/07/2014

Una mallorquina molt crítica amb l'alta cuina guanya la segona edició de Master Chef

Vicky Pulgarín, la carnissera a l'atur, n'ha estat la guanyadora i ha aconseguit un premi en metàl·lic de 100.000 euros, publicar el seu propi llibre de receptes i cursar una prestigiosa formació

Efe
2 min

PalmaLa mallorquina Vicky Pulgarín, l'aspirant que més ha criticat les tècniques de l'alta cuina en aquesta segona edició del concurs televisiu 'Master chef', s'ha erigit aquest dimecres de matinada com la guanyadora del concurs, després de conquistar un jurat excepcional en el qual han participat dos dels tres germans Roca.

Coneguda en el programa com a Vicky, aquesta carnissera a l'atur s'ha convertit en la nova MASTERCHEF d'Espanya i ha aconseguit un premi en metàl·lic de 100.000 euros, publicar el seu propi llibre de receptes i cursar un dels prestigiosos programes de formació de l'acadèmia culinària Le Cordon Bleu.

Ho ha aconseguit en una final en què s'ha imposat al benjamí del concurs, Mateu Serra, amb plats en els quals fins i tot s'ha atrevit a emular la cuina creativa de Jordi Roca, considerat el millor pastisser del món per la revista britànica 'Restaurant' i que treballa al costat dels seus germans Joan i Josep a El Celler de Can Roca (Girona), amb tres estrelles Michelin.

El jurat del programa, format per Jordi Cruz, Pepe Martínez Rei i Samantha Vallejo-Nájera, ha coincidit amb els germans Roca al dictamen.

Aquesta final ha estat precedida de polèmiques, com l'eliminació de qui l'audiència va fer pujar a les xarxes socials com a favorit a vencedor, el realitzador de publicitat català Emil Samper, o l'abandonament per primera vegada en aquest concurs d'un aspirant, el professor de ioga Gonzalo Ribot.

Fins i tot la guanyadora va ser qüestionada pel jurat pel seu seu vulgar llenguatge davant les crítiques i va sorprendre l'audiència per injuriar les tècniques de l'alta cuina davant d'una prova.

El resultat s'ha conegut avui després de 14 setmanes de concurs, però la competència va començar setmanes abans, ja que a aquesta segona edició es van presentar 9.000 aspirants, només 15 dels quals van ser seleccionats per concursar en els fogons de 'Master chef', incloent -hiperfils com el d'una vegana o un celíac.

Xefs de la talla d'Eneko Atxa, Quique Dacosta, Andoni Luis Adudriz, Dani García, Paco Roncero i Martín Berasategui han impartit classes als aspirants i han demostrat la seva mestria davant l'audiència, en una aposta de TVE i Shine Iberia, els productors del programa, per difondre la gastronomia espanyola.

Aquesta segona edició ha superat, segons TVE, les dades de la primera temporada, amb una audiència de 3,2 milions d'espectadors i una quota mitjana del 18,5%.

stats