ARA DIUEN QUE...

La compra de la seu del PP, al Parlament

L'oposició demanarà explicacions dimarts al Govern i divendres a l'expresident Matas, que compareixerà per videoconferència

- La compra de la seu del PP balear, que la Justícia ha començat a investigar aquesta setmana, serà present en el ple del Parlament de dimarts. El grup MÉS provocarà un debat amb el Govern per demanar-li quines polítiques ha impulsat en matèria de lluita contra la corrupció. I la socialista Pilar Costa demanarà al vicepresident Antonio Gómez si considera que han estat transparents amb el seu finançament.

- La presència d'aquesta qüestió al Parlament no acabarà dimarts, perquè divendres està prevista la declaració en la comissió d'investigació de Son Espases de l'expresident del Govern, Jaume Matas. Tot i que la declaració, que es farà per videoconferència des de la presó de Segòvia on compleix condemna, versarà sobre la selecció del solar i l'adjudicació de l'hospital, també es preveu que se li demani pel suposat finançament irregular del PP en l'operació de compra i reforma de la seva seu, sobretot després que hagi transcendit la confessió davant Fiscalia de l'extinent de batle de Palma Javier Rodrigo de Santos.

- La coalició MÉS va veure com mesos enrere naixia a Catalunya una formació, Moviment d'Esquerres, el nou partit dels socialistes sobiranistes de Catalunya, que es proposava emprar com a acrònim MES. La formació balear va fer saber al Ministeri de l'Interior que ells ja tenien registrada la marca MÉS i ara els han fet saber que la formació catalana no podrà emprar-la oficialment, per exemple, en una papereta electoral. Per la formació principatina, creada per exdirigents del PSC i impulsada per Ernest Maragall, no sembla que hagi de ser cap problema, perquè tot fa pensar que es presentaran amb Esquerra.

- Precisament aquest dilluns es donarà a conèixer una coalició insòlita a Calvià, és la formada per MÉS i Esquerra Unida en aquest municipi. Previsiblement aquesta coalició no es repetirà enlloc més. Com és sabut, MÉS es va crear per la suma del PSM i IniciativaVerds, que era una escissió d'Esquerra Unida. I, malgrat que el PSM i EU van conformar coalicions com Progressistes a les generals o el Bloc a les autonòmiques i municipals, des que es va crear MÉS no havien compartit cartell. El cas de Calvià, on també es preveu que es presenti Podem amb una variant, és nou.

El + vist

El + comentat