Balears 02/09/2015

Medi Ambient ha obert més de 200 expedients en dos mesos

Són les actuacions preses davant infraccions mediambientals. Quatre han estat per 'party boats' a les Salines d'Eivissa i Formentera

Ara Balears / Efe
2 min

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha iniciat 203 expedients sancionadors al juliol i a l'agost per infraccions en espais naturals, zones forestals o sobre espècies protegides, quatre dels quals han estat pels denominats 'party boats' a les Salines d'Eivissa i Formentera.

La primera campanya d'actuació contra els anomenats 'party boats' es va engegar després de l'aprovació al maig del pla de gestió Natura 2000 del LIC de les Salines d'Eivissa i Formentera, que prohibeix específicament les festes multitudinàries organitzades en embarcacions turístiques en tot l'àmbit marí del parc i a les seves platges, ha explicat avui en una roda de premsa el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

Després de l'actuació informativa, de sensibilització i dissuasòria, amb un augment de la vigilància a la zona i comptant amb la col·laboració ciutadana, ja que han rebut avisos concrets de festes que s'estaven celebrant, la Conselleria ha obert dos expedients sancionadors per 'party boats' i dos per festes en espai protegit. Vidal ha destacat el cas concret d'una festa multitudinària duta a terme per una marca de refrescs, que va suposar el desembarcament no autoritzat d'unes 200 persones.

"A nosaltres no ens interessa posar sancions, el nostre objectiu és la conservació. Allò important és aconseguir reduir el nombre de 'party boats' en espais protegits i l'impacte que causen", ha recalcat Vidal. La directora general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, ha detallat que, davant l'"altíssima pressió sobre els espais naturals, platges, fons de posidònia i sistemes de dunes de les Illes, aquest estiu s'han obert 203 expedients per denúncies d'agents de Medi Ambient i del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil".

La majoria d'expedients han estat per acampar sense autorització en zona forestal o protegida, amb 68 denúncies (el 33,5% del total), seguida del fondeig en zones no permeses (com el Parc Nacional de Cabrera, parcs naturals o sobre posidònia), amb 41 denúncies en dos mesos (20,2%).

stats