Televisió
Mèdia 28/11/2010

El canal catòlic 13 TV inaugura avui les emissions regulars

Urdaci es desvincula, de moment, de la cadena, tot i que s'havia especulat que en seria un dels fitxatges estrella

Albert Castellví
2 min
Alguns dels presentadors de 13 TV

BarcelonaUn nou canal comença a emetre avui a través de la TDT. Es tracta de 13 TV, un canal que es presenta com a generalista i "creient en els valors de l'humanisme cristià", i que vol oferir una programació "oberta, plural i sense complexos", per "recuperar el bon gust per la televisió". Entre els seus impulsors hi ha el gurp mexicà KW TV, l'expresident d'Antena 3 José María Mas Millet i l'exdirector de Popular TV Alejandro Samanes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'orientació catòlica del canal queda ben palesa en el fet que cada dia oferirà en directe l'Àngelus i una missa en directe, que el diumenge s'emetrà des del Vaticà. De fet, tot i que les emissions regulars no comencen fins demà, 13 TV ja va transmetre, encara en període de proves, la visita del papa Benet XVI a Santiago de Compostel·la i Barcelona els dies 6 i 7 de novembre.

A banda dels continguts religiosos, destaca també un espai de clàssics del cinema espanyol cada diumenge a les 18:00. Es titularà Nuestro cine i serà conduït per José Luis Uribarri, conegut per haver estat l'encarregat de les transmissions d'Eurovisió per TVE durant molts anys. Un altre dels programes estrella, segons informa Servimedia, serà el magazín De hoy a mañana, que cada nit analitzarà l'actualitat a través de l'opinió de diversos tertulians.

La graella es completarà amb un espai sobre gent gran i consells de salut, sèries, documentals i dos informatius, un a les 14:00 i un altre a les 20:00.

De moment, sense Urdaci

Finalment, Alfredo Urdaci no apareix entre els presentadors que inauguraran les emissions de 13 TV. L'expresentador dels informatius de Televisió Espanyola havia sonat, fins fa pocs dies, com un dels principals fitxatges de la cadena, i fins i tot se l'havia col·locat com a presentador del magazín nocturn De hoy a mañana. Finalment, però, sembla que Urdaci ha preferit mantenir-se al marge del nou canal, tot i que la web de 13 TV deixa clar que la plantilla de presentadors encara no està tancada.

stats