Televisió
Mèdia 16/03/2011

La Conferència Episcopal adquireix el 51% de 13TV

Els bisbes aconsegueixen d'aquesta manera controlar un canal de televisió d'abast estatal

Albert Castellví
1 min
Logotip de 13TV

BarcelonaLa Conferència Episcopal Espanyola ja controla un canal de televisió d'abast estatal. Es tracta de 13TV, que es va posar en marxa a finals de l'any passat amb voluntat de defensar els valors del catolicisme. Els bisbes n'han adquirit un 51% arran de l'ampliació de capital que l'empresa va llançar al mes de febrer, amb una inversió rondaria els quatre milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest 51% se suma al 8% de 13TV que la cadena Cope –propietat de la Conferència Episcopal– ja controlava des del naixement del canal, de manera que, indirectament, els bisbes en dominen el 59% de les accions. El 41% restant se'l reparteixen els fundadors de la cadena, entre els quals hi ha l'advocat valencià José María Mas Millet, l'empresari Antonio Marín, el grup Canal Català i Alejandro Samames, actual director general de 13TV.

Fins ara, els bisbes ja tenien el control dels diversos canals de Popular TV, que funcionava com a xarxa de canals locals amb diverses freqüències a Madrid, el País Valencià, la Rioja, Galícia o Múrcia. Tot apunta que, a partir d'ara, aquests canals s'integraran a 13TV i n'emetran gran part dels continguts, que es complementaran, com ja passa actualment, amb espais de temàtica local.

stats