Televisió
Mèdia 26/10/2011

L'ARA ofereix diumenge el DVD de '14 d'abril: Macià contra Companys'

El film es podrà adquirir amb l'exemplar del diari per només 9,95 euros. També s'hi inclou el 'making-off'

Ara
1 min
El DVD de '14 d'abril: Macià contra Companys', diumenge amb l'ARA

BarcelonaEls lectors de l'ARA podran aconseguir aquest diumenge, 30 d'octubre, el DVD de la pel·lícula 14 d'abril: Macià contra Companys. La cinta, dirigida per Manuel Huerga i amb guió de Toni Soler, es podrà adquirir, juntament amb un exemplar del diari, per només 9,95 euros. Amb la pel·lícula també s'hi inclou el making-off del film: Les claus del 14 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

14 d'abril: Macià contra Companys recrea en format de fals documental els fets que van tenir lloc entre el 14 i el 17 d'abril del 1931, tres dies durant els quals Catalunya va ser una república sobirana. La pel·lícula, però, es fixa especialment en un fet poc conegut d'aquell moment històric, com va ser l'enfrontament personal entre Francesc Macià i Lluís Companys, els dos màxims dirigents d'ERC a l'època i els presidents de la Generalitat republicana.

L'actual president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar dilluns, durant la preestrena de la cinta, la "molt bona feina" que havien fet TV3 i la productora Minoria Absoluta, i va assenyalar que "la història de Catalunya és un filó per a la indústria audiovisual del país, una indústria renaixent que cada vegada té més força".

El making-off ofereix el context en què es desenvolupa la història a través de diversos historiadors. A més, també parlen els actors i el director Manel Huerga.

L'ARA ofereix diumenge aquesta lliçó d'història a tots els seus lectors per 9,95 euros.

stats