La 2 en català cobrirà la manifestació de la Diada per primera vegada

“Volem que TVE Catalunya sigui en termes socials i, fins i tot, ideològics la televisió de tots, i aquesta feina portarà un temps”, diu Enric Hernàndes

Per primera vegada en la història, La 2 -en la seva desconnexió per a Catalunya- farà una programació especial per cobrir la manifestació amb motiu de la Diada. Així ho va anunciar Enric Hernàndez en la presentació de la nova temporada de TVE Catalunya. “Creiem que TVE Catalunya ha de ser on passen les coses”, va explicar Hernàndez, que va detallar que la intenció és seguir fent passes en aquest sentit. “Volem que TVE Catalunya sigui en termes socials i, fins i tot, ideològics la televisió de tots, i aquesta feina portarà un temps”, va detallar.

L’especial de la Diada arrencarà a les 16.30 hores i s’allargarà fins a les 20 hores. Durant tota la tarda hi haurà connexions amb La 1 i, a partir de les 19.30 hores, es farà emissió simultània amb el canal 24h. Durant les més de quatre hores que durarà l’especial estan previstes dues taules d’analistes per valorar la jornada. També passaran pel plató tots els partits polítics, les associacions que convoquen la manifestació i “les associacions que tenen un paper diferent”, segons va explicar Carles González. “Nosaltres som un mitjà públic. Volem ser la televisió de tots els catalans i no excloure ningú, que tothom pugui escoltar la veu amb la qual s’identifica”, va manifestar el director de TVE Catalunya.

L’especial de la Diada també aprofitarà material de la secció que Gemma Nierga estrenarà l’11 de setembre a Ràdio 4, Un cafè d’idees. Aquest nou espai, inclòs al magazín El matí de Ràdio 4, començarà amb una primera entrega que tindrà com a protagonistes els expresidents Artur Mas i José Montilla, “la persona que ho va començar tot i la que va anar a Madrid i va alertar que s’havia d’anar amb compte amb el que passava a Catalunya”, va dir Nierga.