Estrena

3Cat estrena "Fang!", un concurs escolar per impulsar el català

La cadena pública estrena un seguit de continguts que pretenen fomentar l'ús de la llengua entre els joves

Andreu Busquets Juliachs
2 min
Fragment del programa "Fang!"

BarcelonaLa plataforma 3Cat incorpora des d'aquest divendres Fang!, un concurs infantil que promou l'ús de la llengua entre nens i nenes de 6è de primària de 24 col·legis. El programa serà el tret de sortida de la Setmana de la Llengua, una iniciativa que forma part del Pla d'Impuls Lingüístic de la Corporació i que té com a objectiu impulsar el català i fomentar-ne l'ús social, sobretot entre el públic més jove.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fang! estarà presentat per la tiktokera Shalana i el reporter Marc Andreu. El programa es posarà en marxa amb una sintonia trapeton creada per The Tyets. "Estem molt il·lusionats d'obrir amb aquest nou programa la Setmana de la Llengua a 3Cat, que omplirà de continguts lingüístics totes les finestres de difusió per continuar acostant i promovent el català entre tota la ciutadania", ha declarat la presidenta de 3Cat, Rosa Romà. La Setmana de la Llengua comptarà amb més de 50 actes, l'objectiu dels quals és la difusió de programes específics de llengua a través de la plataforma, la televisió i la ràdio, a més de càpsules digitals. També estrenaran reportatges i entrevistes relacionades amb la salut del català i promouran reptes lingüístics a les seves xarxes.

Catalunya Ràdio celebra de fet aquest dijous el Dia de la Llengua, amb una programació que gira al voltant del català i inclou continguts especials amb un programa especial d'El Búnquer dedicat a la figura de Pompeu Fabra. D'altra banda, durant els pròxims dies s'estrenarà el pòdcast sobre literatura infantil i juvenil La lletra petita i la segona temporada de Tenim Paraula, en què Roger de Gràcia mostrarà la riquesa del català. D'aquesta manera, se sumen a l'ampli aparador de literatura infantil de l'SX3, la Superbiblioteca.

Noves apostes per la cultura

3Cat també estrenarà diferents propostes dedicades a la cultura. Nervi és una de les principals apostes, un programa –avançat per l'ARA– que estarà presentat per Andrea Gumes i en què s'entrevistaran personatges rellevants del món de la cultura. Gran! serà una secció amb vida pròpia a 3Cat en què es buscarà valorar i contextualitzar les grans fites culturals. També s'estrenaran els pòdcasts Replicants, sobre ciència-ficció, terror, fantasia i tot el que genera fenòmens pop, presentat per Mariona Borrull, i Tres vides, en què Patrick Urbano explorarà el món dels videojocs.

stats