Mèdia 19/12/2011

Anticorrupció demana a Caixa Pendès documents sobre els plans de pensions

També sol·licita les actes dels consells d'administració i les de la comissió de retribucions, entre altres documents

Efe
2 min

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a Caixa Penedès que li remeti la documentació sobre els plans de pensions que havia de cobrar la seva cúpula directiva, encapçalada per l'exdirector general Ricard Pagès. Segons fonts jurídiques coneixedores del procés, entre aquesta documentació es troben els contractes d'aquests plans de pensions entre Caixa Penedès i una tercera entitat, perquè van ser externalitzats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També s'han sol·licitat les actes dels consells d'administració de la caixa en què s'havia d'haver informat de la constitució dels esmentats plans de pensions i les actes de la comissió de retribucions que havien d'haver tutelat aquesta qüestió, entre d'altres documents. Aquesta sol·licitud documental correspon a les diligències prèvies que ha obert la Fiscalia Anticorrupció per determinar si hi ha delicte en el fet que quatre ex-alts directius de la caixa s'assignessin pensions en el seu conjunt per 20 milions d'euros, dels quals Pagès s'emportava la major part, prop d'11 milions.

Aquest, com a president de la caixa, i Manuel Troyano, com a director general, van ser obligats a dimitir pel consell d'administració tant de la caixa d'estalvis com dels seus llocs en el consell del banc BMN, on es va integrar el negoci financer de Caixa Penedès el mes passat, perquè, presumptament van ocultar la condicions d'aquesta remuneració extraordinària. S'espera que una vegada que la Fiscalia Anticorrupció estudiï la documentació que li faci arribar la caixa d'estalvis, faci la mateixa petició a l'entitat amb la qual es va subscriure l'assegurança per al pla de pensions i posteriorment cridi a declarar els implicats. Després d'aquest procés, la Fiscalia Anticorrupció decidirà si els fets investigats poden ser constitutius de delicte i s'obre una querella que es porta al tribunal o si s'arxiva el cas.

És la primera vegada a Catalunya que la Fiscalia obra diligències contra directius de caixes per presumptes irregularitats en el cobrament de remuneracions o indemnitzacions.

stats