Mèdia 05/11/2011

L'ARA es distribuirà a les Illes juntament amb el 'Diari de Balears'

L'ARA ha arribat a un acord amb el Diari de Balears per distribuir conjuntament els dos diaris a l'arxipèlag. A partir del 20 de novembre l'ARA s'inclourà dins de la capçalera illenca al mateix preu.

Ara
2 min

Barcelona.El diari ARA i el Diari de Balears han arribat a un acord per a la distribució conjunta de les dues capçaleres a les Illes a partir del diumenge 20 de novembre. Els dos rotatius han decidit sumar esforços per oferir una informació més àmplia i completa als lectors de l'arxipèlag.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Així, a partir d'ara el Diari de Balears se centrarà exclusivament en tots aquells temes que facin referència a les illes Balears i en les notícies de proximitat, i complementarà aquesta oferta amb la proposta habitual de l'ARA, que inclou tota la informació sobre el que passa a Catalunya, a l'Estat i al món. Aquesta col·laboració permetrà que el Diari de Balears deixi de dependre de les agències de notícies estatals per informar de tot el que passa més enllà del seu àmbit estricte, una necessitat que fins ara l'obligava a cenyir-se a aquest punt de vista estatal en una part dels seus continguts.

Així doncs, a partir del dia 20 de novembre l'ARA deixarà de vendre's de manera independent als quioscos de l'arxipèlag, i passarà a distribuir-se inclòs dins de tots els exemplars del Diari de Balears. Això permetrà que tots els lectors tant d'un diari com de l'altre puguin gaudir de les dues capçaleres al preu d'una.

La suma dels dos diaris farà que diàriament s'ofereixin, com a mínim, 64 pàgines a tot color. Els caps de setmana, però, aquesta xifra creixerà, ja que s'hi haurà de sumar alguns dels suplements habituals de l'ARA i l'Espira, del Diari de Balears.

L'aliança entre les dues capçaleres no suposa absolutament cap canvi en l'estructura empresarial dels diaris i, en canvi, contribuirà a potenciar i consolidar l'oferta de premsa escrita en català a les Illes.

El 'Diari de Balears'

El Diari de Balears -o dBalears- és el primer diari editat en català a les Illes en tota la història. Va néixer l'1 de maig del 1996, com a hereu de l'antic diari Baleares, que es publicava en castellà. El canvi de llengua va valer al seu president-editor, Pere A. Serra, la Creu de Sant Jordi. El diari ha estat reconegut per l'Obra Cultural Balear i pel Consell de Mallorca, i el 2008 va ser guardonat com el diari més ben dissenyat d'Europa.

El rotatiu forma part del grup Serra, que també edita, entre d'altres, la capçalera Última hora, en castellà, i Majorca Daily Bulletin, en anglès. Entre els seus col·laboradors hi ha alguns dels escriptors i intel·lectuals illencs més reconeguts com Pere Fullana o Llorenç Capellà.

stats