ARA
Mèdia 09/06/2011

Catalunya pot viure sense nuclears?

El diari publica aquest divendres un dossier especial de 13 pàgines tres mesos després de Fukushima

Redacció
2 min
Portada Ara 10 juny

BarcelonaCatalunya pot viure sense nuclears? Aquesta és la pregunta que l'ARA busca resoldre en l'edició d'aquest divendres. Es publica un dossier especial de 13 pàgines coincidint amb els tres mesos de la catàstrofe de Fukushima, al Japó. L'ARA us proposa endinsar-vos en el repte de pensar com seria una Catalunya sense energia nuclear. Podem fer com Alemanya i encetar una transició que giri full a un tipus d'energia que avui cobreix prop de la meitat del nostre consum?

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest divendres l'ARA ofereix un dossier que intenta respondre a aquests interrogants, i que obliga també a reflexionar sobre quines implicacions tindria seguir les passes d'Alemanya. L'especial compta amb el parer de Ramon Carbonell, president d'EolicCat; d'Antoni Tahull, membre de la comissió d'energia del Col·legi d'Enginyers Industrials; de Kristian Petrick, soci d'All Green Energies; de Pep Puig, portaveu del Grup de Científics i Tècnics per un Futur No Nuclear, i de Juli Barceló, exconseller del Consell de Seguretat Nuclear i una de les principals autoritats en la matèria, a qui entrevistem.

A més, l'ARA explica els tests a què Europa sotmetrà les seves centrals, la política calculada del govern Zapatero sobre un tema tan sensible i les posicions convençudes de Mariano Rajoy. Els diferents països del món han anat reaccionant de forma diferent al desastre de Fukushima, i se'n deixa igualment constància. I no oblidem com s'han viscut aquests tres mesos al Japó. Entre altres firmes hi ha l'analista de mercats japonesa afincada a Catalunya Sachiyo Takabe, i es podrà llegir el dietari de Ko Tazawa, catedràtic d'Estudis Interculturals de la Universitat Hosei, de Tòquio, escrit en els dies posteriors al desastre de Fukushima.

Finalment, s'explica que CiU pacta amb el PP a la Diputació de Barcelona i els pressupostos, que Rigau suprimeix els portàtils i aposta per la pissarra digital i que el ministeri no comprarà llibres a les biblioteques catalanes.

stats