Mèdia 15/05/2013

Mònica Terribas, a Palma, en presentar l'ARA Balears: "Una societat sense un periodisme rigorós té un greu problema"

L'editora de l'ARA explica que l'ARA Balears neix amb coratge "en el pitjor moment possible" en una conferència i presentació del nou diari a Palma

Ara
2 min

PalmaL'editora de l'ARA, Mònica Terribas, ha avisat que "una societat sense un periodisme rigorós té un greu problema per fer que la democràcia sigui prou sòlida" a la conferència 'El moment del periodisme', que ha fet aquesta tarda a Palma en un acte en què també s'ha presentat el nou diari ARA Balears.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A l'acte Terribas ha reconegut que "l'ARA Balears arrenca en el pitjor moment possible" perquè els periodistes "han perdut el fil umbilical que vincula el nostre ofici amb la societat a la qual seveixen". Per això, ha explicat, a banda del coratge que puguin tenir els periodistes de l'ARA Balears, també cal que la societat es comprometi, per exemple, queixant-se si els informadors no fan les preguntes a les quals es demana resposta.

Terribas ha parlat de com la crisi ha afectat els mitjans de comunicació, de la davallada en la publicitat i de l'acomiadament "de neurones a les redaccions" que ha comportat, de la precarietat del negoci periodístic i dels lligams amb el poder. "La nostra societat ha anat esquerdant la naturalesa de servei del periodisme per substituir-lo per un compromís que molt sovint té més a veure amb les relacions socials i de poder", ha avisat.

Amb tot, l'editora de l'ARA també ha llançat un missatge d'optimisme dient que "aquest país només tirarà endavant des de la temeritat, perquè pitjor no podem anar", i defensant un periodisme fet amb honestedat, amb què la gent se senti representada, i fet amb vocació de servei, com el que vol fer el nou diari.

A l'acte, presentat per l'exdirectora de la Ràdio i Televisió de Mallorca i col·laboradora de l'ARA Balears Marisa Goñi, la directora del nou diari, Catalina Serra, ha explicat que a l'ARA Balears "li interessa el futur, no tant el passat, perquè no ens volem tancar en la queixa". Per la seva banda, l'empresari i impulsor del projecte, Biel Huguet, ha reconegut que el nou diari "no seria possible sense l'ARA ni sense el bagatge acumulat del 'dBalears'".

A la primera fila de l'acte hi havia el director del 'dBalears', Miquel Serra, i Pere Serra, el propietari del grup del qual forma part, el Grup Serra. L'últim número del 'dBalears' sortirà dimecres vinent, un dia abans que ho faci el primer número de l'ARA Balears. A la conferència, que s'ha fet al CaixaFòrum de Palma, hi ha assistit tanta gent que s'ha hagut d'habilitar una sala annexa amb una pantalla per al públic que no hi cabia.

stats