09/05/2012

Abandoneu tota esperança

2 min

Em sap greu aixafar el guitarró del moviment "No vull pagar", que clama per la supressió dels peatges d'autopista (després que l'empresa, Abertis, hagi guanyat més de deu vegades la inversió). I els alabo el gust, com se sol dir, perquè és un llast execrable per als catalans. Ara bé, abans es repetirà un dels meus miracles preferits, el de sant Patrici i l'ombra, que no pas els suprimiran. Mentre em vaig preparant per canviar de paràgraf, els l'explico: un dia d'estiu d'una calorada extrema, sant Patrici va prendre la seva ombra i se la va posar com a barret, per protegir-se del sol inclement. Per saber-ne més, els convido a llegir l'enlluernador De santos y milagros d'Álvaro Cunqueiro. El miracle més gran seria que el peatge de Martorell s'elevés pels aires, com la casa de la Mare de Déu quan va viatjar a Loreto, i davallés a Majadahonda.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ho va advertir Josep Maria Ureta a El matí de Catalunya Ràdio : "Alerta, que Abertis és una empresa catalana. Hi ha gent que té els estalvis dipositats en accions d'Abertis, no és només La Caixa". Vaig arrencar a plorar pensant en els accionistes desvalguts als quals se'ls vol prendre el pa de la boca. I Joan Carles Girauta va afegir: "Hi ha partits que governen que tenen crèdits amb La Caixa. Una campanya d'ERC va ser aturada després de la condonació d'un deute". Amb el lliri a la mà, Fuentes va fer: "El que vostè apunta és molt greu". Que és com dir: "No hi ha un pam enquitranat de net".

Entre els crèdits als partits polítics i el seu finançament tenebrós, més l'amenaça de retirada de publicitat als mitjans, val més que ens hi resignem i que posem a cada accés d'autopista el cartell que segons el Dant hi ha a les portes de l'infern: "Abandoneu tota esperança els que aquí entreu". I a sota, més petit: "Faciliteu l'import exacte". Allà baix, alguns turments també són de pagament.

stats