20/05/2011

Acampada i Strauss-Kahn: bon caldo per a la TDT

2 min

Que la implantació de la TDT ha comportat l'aparició de cadenes d'ultradreta, ja fa temps que ho sabem. Intereconomía n'és un exemple i Veo7 (amb una mica més de refinament i pretensions) n'és un altre. Ara, cada vegada que hi ha notícies que ens sembla que seran un bon caldo de cultiu perquè els d'aquestes cadenes s'hi refreguin, sintonitzem el canal per morbo.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dimecres a la nit els temes de debat giraven, lògicament, al voltant de dos grans eixos: l'#acampadasol i la detenció de Strauss-Kahn. El gato al agua va preferir rabejar-se més en el moviment dels indignats i, com solen fer en casos similars, van decidir vendre l'espectacle com una conspiració terrible de comunistes i anarquistes, promoguts per un govern d'esquerres, per enfonsar el PP. Mentre feien la tertúlia de pensament únic tenien punxada en directe una càmera que mostrava les performances que els manifestants feien a la Puerta del Sol. Ja se sap que les coreografies simbòliques enmig de manifestacions solen justejar artísticament i tenen un cert aire ridícul que fa perdre credibilitat, i precisament van decidir jugar fort amb aquest element. Mentre els col·laboradors es donaven la raó els uns als altres, i sense cap veu discrepant que els alertés de la seva conspiranoia, anàvem veient en un requadre de la pantalla com una mena de mims vestits de negre feien veure que tocaven una flauta invisible i feien voleiar les mans al mig de Puerta del Sol. Realment, no sabies quin costat de la pantalla creava més perplexitat.

Mentrestant, a Veo7 van preferir recrear-se en les acusacions de violació contra Strauss-Kahn. La conducta sexual del ja exdirector de l'FMI era també, per a ells, eina d'argumentació electoral. Fins al punt que un tertulià va dir: "Qui l'ha de condemnar són les dones, i encara més les dones amb alts càrrecs. Les d'Espanya no ho han fet i això em sembla més greu que la mateixa violació". Per sort, aquest no va d'acampada...

stats