Publicitat
Publicitat

LA TELEVISIÓ DELS EUA

El conseller delegat ordena que corregeixin l'extremisme dretà de la cadena

Acte de contrició a Fox News

Rebaixar el to. Aquesta ha estat la consigna de Roger Ailes, conseller delegat de Fox News, per evitar que la televisió sigui encasellada com a braç armat de la dreta americana més radical. No en va el lema d'aquesta cadena és "Justa i equilibrada", dos atributs que els crítics han escarnit a bastament arran de l' affaire -ja amb símptomes d'esgotament- que ha tingut la Fox amb l'ala més dura del Tea Party. En una entrevista publicada aquesta setmana a Newsweek , Ailes reconeixia que estava executant una "correcció del rumb".

La plasmació més recent d'aquest canvi editorial va tenir lloc la setmana passada, durant el debat entre precandidats del Partit Republicà. En comptes de les habituals entrevistes complaents -massatges, en argot- o del previsible pim pam pum col·lectiu contra les polítiques d'Obama, els presentadors van collar els polítics conservadors amb preguntes compromeses. "Com a mínim, estan intentant aparèixer com si fossin menys hiperpartidistes", reconeixia Anita Dunn, exajudant d'Obama.

El punt d'inflexió haurà estat la marxa de Glen Beck al juliol. Tot i que nominalment és el polèmic presentador qui ha plegat per iniciativa pròpia, Ailes reconeix que els constants atacs racistes de Beck a Obama "s'havien convertit en un problema de marca per a Fox News". El popular (i molt conservador) Bill O'Reilly també s'havia distanciat de les formes més extremes de Beck: "Ell actuava, jo sóc periodista".

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT