FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 30/01/2012

Adriana Ugarte embastarà el 'prime time' d'Antena 3

Adriana Ugarte deixa enrere La Señora de La 1 per ser la dissortada modista d'El tiempo entre costuras a Antena 3. La sèrie, basada en el llibre de María Dueñas, s'estrenarà en prime time a finals de març.

Natalia Araguás
3 min

BARCELONADe La Señora (La 1) a El tiempo entre costuras (Antena 3). L'actriu Adriana Urgate canvia d'època, de cadena i fins i tot de classe social en aquesta nova sèrie històrica, que la cadena de Planeta tot just ha acabat de rodar. Malgrat que encara no hi ha data oficial, El tiempo entre costuras s'estrenarà d'aquí uns dos mesos, segons apunten des d'Antena 3. En aquesta sèrie, Ugarte interpretarà un paper molt diferent del d'una senyoreta de províncies dels anys 20. Serà Sira Quiroga, una esforçada jove que treballa al taller de costura de la seva mare fins que, per amor, marxarà del convuls Madrid previ a la Guerra Civil per instal·lar-se a Tànger, on després d'un daltabaix personal es veurà implicada en una trama d'espionatge sense voler. La sèrie està formada per onze capítols i és l'adaptació del bestseller homònim de María Dueñas. Publicada el 2009, és la primera novel·la d'aquesta autora, ja se n'han fet 37 edicions i se n'han venut un milió d'exemplars.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El repartiment d' El tiempo entre costuras el completen Elvira Mínguez (Clara Campoamor, a La mujer olvidada ), que dóna vida a la mare de Sira. Dins l'apartat masculí destaca Raúl Arévalo ( Primos ) en el paper de promès de la protagonista, i Rubén Cortada ( Bandolera ), l'home per qui ella ho abandonarà tot -fins i tot els plans de boda- i fugirà a Tànger, on ell l'abandonarà després de deixar-la embarassada i haver-li robat les pertinences. Carlos Olalla ( Amar en tiempos revueltos , Águila Roja ) serà Gonzalo, el benestant pare de la protagonista, de qui ella no sabrà res fins a l'edat adulta: la mare de Sira no va deixar que l'ajudés a criar-la. En reaparèixer a la seva vida, oferirà a la seva filla la possibilitat de fer servir el seu cognom amb els seus fills, sempre que ella ho desitgi. També formen part del repartiment altres intèrprets com Tristán Ulloa, Alba Flores i Francesc Garrido.

El rodatge de la sèrie va tenir com a últim escenari Lisboa. La capital portuguesa, però, no és l'única localització estrangera d' El tiempo entre costuras , que Antena 3 presenta com la seva pròxima "gran aposta per al prime time ". La sèrie també ha tingut com a escenari Tànger i Tetuan, al Marroc, i altres ciutats portugueses com Cascais i Estoril.

A Espanya, la sèrie va enregistrar-se a Toledo i El Fuerte de San Francisco (Guadalajara). Tot i així, el seu principal escenari va ser Madrid i, en particular, llocs com el parc d'El Retiro i el Palacio de Fernán Núñez. Segons María Dueñas, El tiempo entre costuras és la història, amb múltiples lectures transversals, d'una modista a qui el destí depara un futur "tèrbol i transcendent".

Un gènere en auge

La ficció televisiva està produïda per Boomerang TV, responsable de Toledo , Los protegidos i El secreto de Puente Viejo . La primera d'aquestes sèries va estrenar-se el 10 de gener i obté bons resultats d'audiència per a Antena 3: un 16,5% de share mitjà i més de 3 milions de televidents a tot l'Estat. Aquestes xifres confirmen la tirada que les ficcions històriques estan tenint en els últims temps, tal com va demostrar també Gran Hotel . Inspirada en la britànica Downton Abbey , la sèrie va acomiadar-se al desembre com una de les revelacions de la temporada, amb una quota de pantalla mitjana del 18,6% i 3,4 milions d'espectadors. Amb La Señora , que es va acabar el gener de 2010 a La 1 amb la mort de la protagonista com a controvertit final, Ugarte va captar l'atenció de 4,5 milions de persones (22,2% de quota).

stats