NOVA PRODUCCIÓ DE TVC
Mèdia 28/09/2011

Aina Clotet i Roger Coma seran mossos d'esquadra al Pirineu

TV3 prepara una nova sèrie d'estil cinematogràfic. Serà una comèdia amb Aina Clotet i Roger Coma com a protagonistes i el Pallars Sobirà com a escenari. Doctor en Alaska i Bienvenidos al norte , els referents.

Auri Garcia Morera
3 min

Barcelona.L'Anna és una inspectora dels Mossos d'Esquadra amb un expedient brillant però que sol tenir problemes amb els seus superiors. Després d'un dels enfrontaments, el seu cap la degrada i la destina a un poble pirinenc anomenat Nord, situat a la vall de Gran Nord . Aquest és el punt de partida de la nova sèrie amb aquest nom que prepara TV3, amb Aina Clotet en el paper principal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Quan s'instal·la a l'antiga casa de la família al poble, l'Anna descobreix que els habitants de Nord són una espècie ben peculiar. Estan convençuts que ells tenen la sobirania plena sobre tot el que afecti el poble, i tot ho decideixen en assemblea. L'origen d'això cal buscar-lo en un Llibre de privilegis atorgat per Carlemany que, si bé ningú reconeix formalment, tampoc ningú ha negat mai.

D'aquesta manera, al xoc que suposa que una dona de ciutat aterri al món rural, s'hi unirà el trasbals d'intentar aplicar la llei en un municipi independent que viu absolutament al marge. Tot i que inicialment afronta el canvi de destí com un càstig, l'Anna acabarà convençuda que a la vall de Nord ha trobat el seu lloc al món.

Roger Coma interpretarà el Pep, el nou company de patrulla de l'Anna, que també ve de la gran ciutat i es trobarà força fora de lloc però que l'ajudarà a adaptar-se. A l'altre cantó, el dels habitants del poble, els espectadors de TV3 hi trobaran altres cares conegudes com Nacho Fresneda ( Infidels ), Pep Cruz ( Ventdelplà ) o Mercè Arànega ( El cor de la ciutat ).

Diferent i amb detalls de qualitat

Jordi Serra, cap de programes de TV3, explica que el canal està apostant per diversificar la ficció amb productes com Polseres vermelles o Gran Nord . En el cas d'aquesta nova sèrie, "es buscava que l'entorn i el paisatge fossin protagonistes". Jesús Font, director de la sèrie, diu que "respira ganes de viure i de disfrutar de l'entorn", i afegeix que "popularitzarà els policies". Segons diu el director de Gran Nord , els mossos d'esquadra "en cap moment es veuran denigrats".

Un detall de qualitat de la sèrie és l'accent català nord-occidental dels personatges, treballat amb l'assessorament de lingüistes de la Universitat de Lleida, que dóna més credibilitat. "Els actors fan molt creïbles els seus personatges", explica Font.

Un altre tret diferencial de Gran Nord és que "adopta un estil més cinematogràfic, en el qual TV3 ha entrat poc fins ara", segons explica Jordi Roure, cap de dramàtics de TV3. El director afegeix que la sèrie "es roda amb dues càmeres per donar aquesta imatge més cinematogràfica" i assenyala que una de les referències de Gran Nord ha estat Doctor en Alaska , tot i que no és tan surrealista com era la sèrie nord-americana. La pel·lícula francesa Benvinguts al nord és un altre dels referents de Gran Nord .

Un director de molt prestigi

Amb Gran Nord , coproduïda amb Veranda.tv, TV3 ha recuperat en la direcció un professional de molt prestigi que va començar dirigint sèries de la casa com ara Secrets de família . Jesús Font, format a la Universitat de Califòrnia i a l'American Films Institute de Los Angeles, ha col·laborat amb la cadena amb TV movies com Buscant l'home perfecte , Desátate , La vida aquí o El trànsfuga , a més de la sèrie 13 anys i un dia , protagonitzada per Joan Pera i el seu fill Roger Pera.

El seu currículum com a director de sèries, però, s'ha desenvolupat majoritàriament en canals estatals, amb diversos reconeixements. Ha guanyat el premi Ondas a la millor sèrie en dues ocasions, per Todos los hombres sois iguales i Historias de la puta mili , i també té un premi de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de Televisió d'Espanya a la millor sèrie per El comisario .

També ha dirigit les sèries Abogados , Siete días al desnudo , M.I.R. i Gavilanes , i ha estat productor executiu de R.I.S . A més, Font ha dirigit diverses TV movies per a la televisió espanyola, i la pel·lícula Carambolas .

stats