Publicitat
Publicitat

PERFIL DE L'AUDIÈNCIA

Jove, amb estudis superiors i feina, segons el Baròmetre

Així és el lector de l'ARA

El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura ha analitzat el perfil dels lectors de l'ARA i n'ha fet un retrat robot. La majoria pertanyen a classes mitjanes i tenen el català com a llengua habitual.

Els 131.000 lectors diaris de l'ARA són 131.000 mons diferents, però les estadístiques els agrupen en uns determinats perfils que els singularitzen respecte dels de la resta de rotatius. Així, segons el Baròmetre, l'ARA és un diari que fa forat especialment entre el segment de població compresa entre els 30 i els 44 anys: un 32% dels seus lectors estan inscrits en aquesta forquilla. El poder adquisitiu és un altre dels trets distintius, ja que el 80% dels lectors són de classe mitjana-alta o alta, mentre que en el conjunt de la premsa aquest percentatge se situa al voltant del 37%.

L'ARA és també un diari familiar. El grup de lectors més nombrós (35%) és el que viu en una llar on hi ha quatre o més persones, una xifra superior a la mitjana del sector. Pel que fa al rol familiar, el 41% dels lectors són el sustentador principal de la unitat familiar, mentre que el 40% són mestresses de cases i el 19% desenvolupen altres papers.

El Baròmetre analitza també el temps de lectura. Un 55% dels lectors hi dediquen més de 30 minuts per exemplar, una xifra superior als diaris de la competència.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT