Televisió
Mèdia 06/07/2011

Alberto Oliart dimiteix com a president de RTVE

Després d'una adjudicació a una empresa dirigida pel seu fill

Redacció
1 min
Alberto Oliart, president de RTVE.

BarcelonaAlbert Oliart ha comunicat avui la seva decisió de dimitir com a president de la Corporació RTVE davant del Consell d'Administració d'aquest ens, segons ha confirmat RTVE en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La decisió arriba després de l'adjudicació de la cobertura tècnica de Las mañanas de La 1 a Telefonica Broadcast Services (TBS), empresa de la qual és administrador únic Pablo Oliart, fill del president d'Alberto Oliart.

En el comunicat oficial, però, Oliart assegura que la dimissió respon a "motius d'estricte caràcter personal" i a una "madura reflexió". També destaca que, durant el seu mandat, s'ha aconseguit "una ràdio, una televisió i una web públiques plurals i eficients".

Oliart va ser nomenat president de RTVE el 24 de novembre del 2009, després d'un acord entre el PSOE i el PP, amb una negociació en què van intervenir directament José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

Tot i l'acord, en els darrers mesos els populars han criticat repetidament Oliart pel que consideraven "manipulació informativa", i per l'externalització de diferents serveis a empreses com Mediapro. El 15 de juny, el consell d'administració ja va decidir no renovar amb Mediapro per la producció del programa España directo.

stats