AUDIOVISUAL
Mèdia 19/01/2012

Albiol amenaça de portar el CAC als tribunals

Una resolució de l'ens audiovisual posa en dubte la idoneïtat dels membres escollits per formar part del consell d'administració de Badalona Comunicació

Acn
2 min

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, amenaça de portar el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) davant els tribunals si aquest no respecta l'autonomia municipal en la gestió de la televisió i ràdio públiques. Albiol ho ha dit després que aquest dijous el CAC emetés una resolució en què es posa en dubte la idoneïtat dels membres escollits pels partits badalonins per formar part de Badalona Comunicació, l'empresa que gestiona els mitjans públics. "És inadmissible i és un atemptat a la independència de l'administració local", diu Albiol. "Jo també podria pensar que ells no estan capacitat per ser al CAC i estan allà asseguts veient-les passar i que cobren massa i no ho faig", conclou.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Per responsabilitat institucional parlaré com a alcalde, perquè si parlés com a Xavier García Albiol en diria alguna de molt grossa". Amb aquest advertiment previ ha valorat l'alcalde de Badalona la resolució emesa aquest dijous pel CAC sobre el bloqueig del consell d'administració de Badalona Comunicació, l'empresa pública que gestiona la ràdio i televisió locals.

Albiol recorda que per aprovar el nou consell d'administració necessita el suport de dues terceres parts del ple de l'Ajuntament, uns suports que no ha aconseguit. Sobre aquest primer obstacle l'alcalde de Badalona ha dit que és "esperpèntic" que facin falta més regidors per variar els membres del consell d'administració que per prendre altres decisions com podria ser "segregar la meitat de Badalona al municipi de Montgat".

Pel que fa al contingut de la resolució, el CAC denuncia una "disfunció" en la composició del consell consultiu i assessor de Badalona Comunicació perquè falten per designar tres representants del Consell de Ciutat. En relació amb la composició del consell d'administració, el CAC subratlla la importància que els seus membres tinguin "mèrits professionals rellevants" i suggereix que s'eviti triar polítics.

Segons García Albiol, és "inadmissible" que el CAC valori la idoneïtat o no de les persones que els partits polítics presenten per al consell d'administració. "És un atemptat a la independència de l'administració local i un autèntic despropòsit que critiquin que hi ha polítics al consell administració, quan el CAC està format per persones que són o han estat polítics".

Pel que fa a la designació dels membres del Consell de Ciutat, Albiol recorda que "l'anterior govern de Badalona va incomplir el reglament i no va escollir els representats del Consell de Ciutat". Per tant, afirma, "era impossible que jo els pogués convocar". L'alcalde, molt enfadat, diu que la situació actual de Badalona Comunicació és una situació "heretada".

En aquest sentit, l'alcalde afirma que l'actual model de televisió pública no és viable i afirma que cal retallar al voltant d'un 50% l'actual pressupost, que suposa una despesa per a l'Ajuntament de 200.000 euros mensuals. En qualsevol cas, García Albiol afirma que la intenció del govern municipal és "garantir la viabilitat dels mitjans públics "i no tancar-los com han fet el PSC i Iniciativa a l'Hospitalet".

stats