FAL·LERA PEL FESTIVAL
Mèdia 13/05/2011

Alemanya, a punt per a Eurovisió

Els alemanys viuen amb absoluta fal·lera tot el que envolta el festival d'Eurovisió, que se celebrarà demà a Düsseldorf. Segons la cadena ARD, és el tercer esdeveniment televisiu més important del món.

Isaac Lluch
2 min
Alemanya, a punt per a Eurovisió

Berlín.Bogeria. Qui pensi que els alemanys són secs a l'hora d'expressar emocions només cal que pronunciï una paraula per contradir-se: Eurovisió. Des que la primavera del 2010 una adolescent bufona i simpàtica de nom Lena Meyer-Landrut va guanyar al Festival de la Cançó d'Oslo per donar a Alemanya el primer triomf en el concurs en gairebé tres dècades, els compatriotes de la cancellera Angela Merkel viuen amb absoluta fal·lera tot el que envolta aquest certamen que organitza la Unió Europea de Radiodifusió (EBU).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

I més d'ençà que fa uns mesos es va anunciar que, en una decisió extraordinària, Lena tornaria a competir a Eurovisió "per defensar el títol de campiona". Els diaris alemanys van plens des de fa dies d'informacions sobre l'organització del festival, que se celebrarà demà a la luxosa Düsseldorf.

La capital de Rin del Nord - Westfàlia no ha estalviat esforços ni costos per a la cita. Fins i tot va oferir l'estadi del Fortuna Düsseldorf per acollir la final d'Eurovisió. Va importar poc que a tal efecte, l'equip de futbol hagués de renunciar a jugar allà de local les últimes sis setmanes abans del superesdeveniment per permetre la construcció de l'escenari i els assajos. Al club li van construir un estadi provisional de 2,8 milions d'euros. La rica Düsseldorf ha alliberat un pressupost de 7,8 milions per al concurs, per al qual s'acreditaran 2.500 periodistes de tot el món.

La cadena estatal alemanya ARD contribuirà amb uns 12 milions més i l'EBU hi col·laborarà amb uns 3,8 milions provinents de les quotes dels països participants al festival. En total, un pressupost d'entre 23 i 25 milions d'euros per garantir la retransmissió "perfecta" del certamen de la música europea. No en va, s'esperen uns 125 milions de telespectadors, cosa que convertirà Eurovisió "en el tercer esdeveniment televisiu més important del món, després dels Jocs Olímpics i el Mundial de futbol", assegura el responsable d'entreteniment d'ARD, Thomas Schreiber, que precisa que 36.000 persones viuran in situ el concurs.

Lena contra tots. Té 19 anys i ja té dos àlbums al mercat. És molt improbable, però, que Lena guanyi dos cops seguits. Luxemburg (1972 i 1973) i Israel (1978 i 1979) ho van aconseguir, però no amb el mateix artista. I Irlanda (1992, 1993 i 1994) tampoc va repetir cantant.

Per si de cas, però, enguany molts països han copiat la fórmula d'èxit i presentaran clons de Lena. Espanya se'n desmarcarà amb la gallega Lucía Pérez, que cantarà Que me quiten lo bailao . I als amfitrions que no els treguin la passió per Eurovisió.

stats