Als nostres lectors

Comunicat del consell d'administració i editorial de l'ARA

L'ARA va néixer el 2010 com un projecte compartit entre emprenedors i periodistes per crear un nou mitjà de comunicació a l'altura de la Catalunya del segle XXI basat en els valors de l'excel·lència periodística i el compromís amb el país i la seva llengua. Creiem que, set anys després, i amb tots els errors i encerts, la nostra trajectòria en defensa d'un país millor i de la llibertat d'informació i opinió ens avala. L'ARA és avui un mitjà de referència a Catalunya, amb gairebé 40.000 subscriptors i més de 2 milions d'usuaris únics al mes, i els seus mèrits han estat reconeguts a escala internacional. Això ha convertit el diari en un agent cabdal del moment històric present, a les portes del referèndum de l'1-O. També en un objectiu.

Davant l'aprovació democràtica de la llei del referèndum al Parlament, la resposta des de l'Estat ha estat l'amenaça i la coerció mitjançant tot el seu aparell judicial per intentar silenciar les veus dissonants i impedir el dret del poble de Catalunya a votar aquest 1-O. Davant d'això, i arran de la polèmica al voltant de l'emissió de la publicitat sobre el referèndum, el consell d'administració i editorial de l'ARA vol comunicar:

1. El diari continuarà informant amb el màxim rigor i sense restriccions sobre el referèndum de l'1 d'octubre l'opinió pública. De la mateixa manera continuarà donant cabuda en les seves pàgines a la màxima diversitat d'opinions. El compromís periodístic i amb la llibertat d'expressió i opinió és insubornable. L'ARA mantindrà la línia editorial i la llibertat informativa exercida fins ara.

2. L'ARA no farà res que posi en perill la continuïtat del projecte, ni ho posarà fàcil a aquells que ens voldrien veure tancats en aquests dies tan decisius. Protegir el diari, és a dir, la informació i l'opinió, passa per davant, ara mateix, de la publicitat.

3. L'ARA creu que en el context actual d'amenaça certa sobre el dret a la llibertat d'expressió, el nostre deure és garantir l'accés a una informació fiable, veraç i completa tal com marquen els estàndards periodístics que mereixen els nostres lectors i els ciutadans de Catalunya. Informant i opinant és la manera com una capçalera és útil a la societat.

  • Etiquetes

Més continguts de