Mèdia 18/07/2013

Ana Blanco presentarà els informatius de la nit a TVE

El nou editor del 'Telediario' del migdia, Enrique Muñoz, ja va ocupar aquest càrrec en l'època d'Alfredo Urdaci

Ara
2 min

BarcelonaAna Blanco presentarà el 'Telediario' estrella de TVE, l'edició de les 21.00 hores. Estarà acompanyada al plató per Marcos López i Jesús Álvarez, director d'Esports de TVE, en el bloc d'informació esportiva. María Eizaguirre, responsable actualment dels informatius del cap de setmana, serà l'editora d'aquest espai, que concentrarà les cares més conegudes i "la major experiència professional", segons informa la corporació pública. Pilar García Muñiz es farà càrrec de la primera edició del telenotícies de La 1, amb Sergio Sauca als esports. L'editor serà Enrique Muñoz, que ja va ocupar aquest càrrec quan Alfredo Urdaci era el cap d'informatius de TVE. García Muñiz, a més, seguirà presentant 'El debate de La 1'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els telenotícies del cap de setmana, per la seva banda, mantenen els seus rostres: Oriol Nolis i Raquel Martínez, al costat de María Escario als esports. El telenotícies dels matins, líder indiscutible en la seva franja, manté els seus dos presentadors, Jesús Amor i Ana Belén Roy. El canvi, però, es dóna darrere de les càmeres, on s'incorpora com a editor Víctor Guerrero.

La nova cara de 'La noche en 24 horas' és la de Sergio Martín, el director de Canal 24 Horas. La decisió que el màxim responsable de la cadena presenti aquest informatiu suposa un reforç per a la nit del canal de notícies, segons informen en aquesta cadena. Segons publica 'El País', Curra Luengo, que ja va ocupar diferents càrrecs directius dins de la redacció en l'anterior mandat del PP, serà coordinadora del Canal 24 Horas.

Propostes de Somoano

A més, el director dels serveis informatius de TVE, Julio Somoano –excap d'informatius de Telemadrid–, ha proposat al president de la Corporació de RTVE els nomenaments de Josefa Paredes com a directora d'informatius de RTVE.es; Raúl Díaz Jubete com a subdirector de l'àrea de Madrid, i Carlos González (en una proposta conjunta amb el director dels serveis informatius de RNE), com a director d'informatius de RTVE a Catalunya.

Aquests moviments en els informatius de La 1 arriben en un dels seus moments més baixos. Tot i mantenir-se al capdavant en xifres d'audiència respecte a la competència d'àmbit espanyol, els 'shares' de la pública han patit fortes davallades.

stats