RECONEIXEMENT
Mèdia 06/03/2013

Ana Pastor guanya el premi Blanquerna

La periodista ha estat reconeguda pel seu "caràcter crític i independent de les forces governamentals"

Joan Callarissa
2 min
DEDICATÒRIA 
 Ana Pastor va agafar el premi a la mà quan el va dedicar a Fran Llorente, que va confiar en  ella per presentar el programa Los desayunos de TVE.

Barcelona.La periodista Ana Pastor ha guanyat el premi Blanquerna al millor comunicador del 2012. En un acte celebrat a l'Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna ahir a la tarda, els representants de la universitat privada li van lliurar el guardó, que existeix des del 1995.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La comunitat universitària l'ha distingit a través d'una votació pel seu "caràcter crític i sempre independent de les forces governamentals". Els alumnes, tot l'equip docent i el personal d'administració i serveis de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna -tots ells electors- han volgut reconèixer també "l'atenció mediàtica que la guardonada va ser capaç de captar arran d'una entrevista al president iranià, Mahmud Ahmadinejad".

Per aquests dos motius, Pastor va recollir el premi i es va comprometre "a tornar-lo" si fallava als membres de la comunitat que l'havien votat. La madrilenya va exposar en una curta conferència quin és el seu punt de vista a l'hora d'encarar una entrevista. Acusada molts cops de parcialitat, Pastor va defensar que, a l'hora de preguntar, la seva ideologia és el seu fill.

La periodista va demanar als alumnes i professors presents que no es rendeixin. Creu que "si en algun moment els que no volen que hi hagi bons periodistes poden guanyar la batalla, aquest moment és ara". Als professors els va dir que no es rendeixin "d'estar compromesos amb el futur" i als alumnes els va dir que preguntin a les rodes de premsa. "Encara que es riguin de vosaltres", va afegir. Pastor va dedicar el premi a Fran Llorente, "cessat" com ella de RTVE amb el canvi de govern a Espanya. També va recordar en els agraïments del guardó els periodistes que "la crisi ha escombrat", i va dir que se sent "una privilegiada".

Tot i que alguns moments puntuals de la seva trajectòria li han donat molta popularitat, Ana Pastor compta amb anys d'experiència. Des del 1999 es dedica professionalment al periodisme, que va començar a la Cadena SER, on formava part de l'equip d'Iñaki Gabilondo. Set anys després va marxar a RTVE, on va conduïr 59 segundos . Tres anys més tard va substituir Pepa Bueno a Los desayunos de TVE , on va treballar fins al 2012. Amb l'arribada del PP a la Moncloa, Pastor va ser rellevada del lloc que ocupava a la franja matinal de La 1. En aquells moments, va ser fitxada pel canal CNN, que li va proposar Frente a frente , un programa d'entrevistes.

Premis d'ampli espectre

Des del 1995, el premi de la Facultat Blanquerna s'ha lliurat a professionals molt diversos. Entre els guanyadors hi figuren programes seriosos, d'humor, periodistes a títol personal, plataformes ciutadanes, agències de publicitat i, fins i tot, pàgines web. L'entrega del premi al millor comunicador del 2012 tindrà lloc en el marc de les XIX Jornades de Comunicació Blanquerna, que enguany es fan amb el nom Falta! . Amb aquest títol, les xerrades i els debats giren al voltant del tractament mediàtic de l'esport. Les jornades acabaran el dijous dia 7 després de tres dies seguits de conferències i taules rodones amb professionals tant del món esportiu com de la comunicació.

Ahir, primer dia de les jornades, els temes centrals van ser el dopatge i l'humor. Hi van assistir els directors de Zona Zàping i Crackòvia i també l'atleta Ángel Mullera. En els pròxims dies, l'acte comptarà amb la participació de cares de l'esport com Àlex Crivillé. També hi haurà una àmplia presència de periodistes esportius de mitjans catalans i també de fora.

stats