Tecnologia
Mèdia 13/09/2011

Android supera Apple en el mercat europeu de 'smartphones'

El lideratge continua sent per a Symbian (Nokia), amb el 37,8% dels clients. HTC i Samsung són els principals distribuïdors i Espanya és el segon país de la zona amb un major nombre d'usuaris de telèfons intel·ligents

Redacció
1 min

BarcelonaAndroid ja ha superat Apple en el mercat europeu de smartphones i se situa com el segon sistema operatiu (SO) més utilitzat a França, Alemanya, Itàlia, el Regne Unit i Espanya (EU5), segons indica l'últim estudi publicat per comScore. El lideratge continua sent per a Symbian (Nokia), amb el 37,8% dels clients, tot i que registra un retrocés interanual del 16,1%, que gairebé coincideix amb el percentatge guanyat per Android (16,%). Així, el SO de Google assoleix el 22,3% del mercat, seguit de prop per Apple (20,3%). La dada pren més relleu si es compara amb el percentatge del 2010, en què Apple supera Android per 13 punts en la quota de mercat. RIM (Blackberry) i Microsoft se situen a més distància, amb un 9,4% i un 6,7%, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la mitjana del trimestre finalitzat aquest juliol, la UE registra un total de 88,4 milions d'usuaris de smartphones, un 44% més respecte a l'any anterior. Espanya és el segon país de la zona amb un major nombre d'usuaris de telèfons intel·ligents, amb una quota del 43,2%, només superada pel Regne Unit (44,4%).

HTC i Samsung, líders en la distribució

Les dues firmes són les principals avaladores del creixement d'Android. HTC assoleix la major quota de mercat, amb un 34,6% dels dispositius amb Android que operen a la zona, seguit de prop per Samsung, amb un 31,7%.

stats