VIDEOJOCS
Mèdia 26/03/2012

Els 'Angry birds' ja són a l'espai

Un nou episodi d'Angry birds ha arribat ja a les plataformes mòbils. És el cinquè capítol d'una nissaga de jocs que, amb més de 700 milions de descàrregues, s'ha convertit en universal.

àlex Gutiérrez M.
2 min
Tot i que la mecànica del joc és la dels episodis anteriors, s'hi han introduït algunes novetats, com ara dos ocells nous i una dificultat afegida per la falta de gravetat.

BARCELONAEn només quatre dies, s'ha convertit en l'aplicació de pagament (79 cèntims d'euro) més descarregada per als iPhones. Els 60 nous nivells del popular joc Angry Birds ja estan disponibles també -de franc, en aquest cas- per a Android, per a iPad (2,39 euros), PC (5,95) i Mac (3,99). No es tracta només d'una nova bateria de trencaclosques: l'acció es trasllada a l'espai, de manera que la falta de gravetat té conseqüències sobre la mecànica habitual del joc.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El plantejament manté la simplicitat meridiana d'un joc que, amb 700 milions de descàrregues, s'ha convertit en el més exitós de la història dels smartphones . L'usuari ha d'aconseguir noquejar els porquets que, convenientment parapetats, hi ha escampats per la pantalla. Per fer-ho, pot disparar un nombre limitat d'ocells des d'un tirador, decidint-ne l'angle i l'impuls. Cada ocell, però, té una característica especial. Per a aquesta versió cosmològica s'han afegit dues tipologies noves d'ocells. Una altra novetat és que els planetes que hi ha a cada nivell alteren la gravetat. Per fer uns moviments al màxim de realistes, la companyia Rovio ha comptat amb la col·laboració de la NASA, l'agència espacial americana.

Cinquè episodi del joc

Angry birds space és el cinquè llançament de la saga, després del joc original, Seasons , Rio i la versió per a Facebook. El que va començar com una aposta discreta és ja un fenomen de masses, així que l'estrena d'aquest nou episodi s'ha fet a so de bombo i platerets: la torre de Seattle va ser tunejada per emular la catapulta del joc, amb un afegitó de prop de dotze metres d'altura. I el canal Nickelodeon ha dedicat una sèrie als personatges, que tenen ja línia pròpia de peluixos i, fins i tot, un llibre editat per National Geographic en què s'expliquen els misteris del cosmos de la mà d'aquestes irades aus. Durant els pròxims dies se celebraran festes en diferents ciutats del món. I el vídeo de presentació el va fer Don Pettit, un dels tripulants de l'Estació Internacional Espacial, que va oferir una classe sobre microgravetat servint-se de ninots del joc.

L'acció ocellaire no s'atura amb aquesta nova empresa, ja que Rovio té plans per seguir explotant els personatges: des d'una atracció de fira que instal·laran per primer cop en un parc temàtic de Finlàndia fins a un llargmetratge per al qual han fitxat un dels productors de la casa Marvel, perquè els ajudi a convertir en herois aquests ocells muts.

stats