PROJECTES TELEVISIUS
Mèdia 28/02/2012

Antena 3 i Telecinco enfronten Bustamante i Bisbal

Dos antics participants d'OT, David Bisbal i David Bustamante, es convertiran ara en membres dels jurats de dos nous concursos de talents musicals. L'un ha fitxat per Telecinco i l'altre per Antena 3.

Albert Castellví Roca
2 min
Antena 3 i Telecinco  enfronten Bustamante i Bisbal

BARCELONA.David Bisbal i David Bustamante deuen el seu èxit en el món de la música a la televisió. El seu pas per la primera edició d' Operación Triunfo , l'any 2001, va ser el seu trampolí a la fama. Ara, després d'haver consolidat la seva carrera dalt dels escenaris, tots dos estan a punt de tornar a participar en un concurs de talents, però ho faran des de l'altra banda: ja no seran aspirants a triomfadors, sinó que formaran part del jurat que decidirà quins dels nous concursants tenen les aptituds necessàries per convertir-se en les futures estrelles de la cançó.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El destí -o l'estratègia de les cadenes- va estar a punt, a més, de convertir els excompanys d'acadèmia en rivals directes en la lluita per l'audiència, tot i que finalment els seus dos programes no coincidiran en el temps. Bustamante serà el primer a debutar en la seva nova faceta com a jurat del programa d'Antena 3 El número uno , que presentarà Paula Vázquez. Tot i que la data d'estrena encara no s'ha fet pública, les previsions són que aquest espai vegi la llum ben aviat. En canvi, Bisbal haurà d'esperar fins a la tardor per començar a demostrar els seus dots com a mestre i jurat de La voz , l'adaptació que Telecinco prepara sobre el format d'origen holandès The voice .

Càstings multitudinaris

Bustamante compartirà jurat amb quatre figures destacades més del món de la música, com Miguel Bosé, Sergio Dalma, Ana Torroja i Natalia Jiménez -la vocalista de La Quinta Estación-. Entre tots tenen un objectiu ambiciós: trobar "el millor cantant" d'Espanya. Així presenta Antena 3 aquest format creat per Gestmusic, que de moment ha fet una preselecció dels que considera els 100 millors cantants de l'Estat.

Aquest grup ha sortit d'un llarg procés de càsting que va tenir lloc durant el mes de gener en vuit ciutats diferents i pel qual van passar, diu la cadena, 3.500 persones. Els 100 seleccionats, però, encara hauran de passar un últim càsting davant del jurat del programa, que serà l'encarregat de decidir quins participaran en el concurs i quins no. A diferència d'altres formats similars, molts dels 100 finalistes ja tenen, diu Paula Vázquez, "una trajectòria" com a cantants, de manera que l'objectiu del programa no serà "ensenyar-los res" sinó només donar-los alguns consells per millorar i, en última instància, escollir el que serà coronat com el nou número u de la música espanyola -que, a més, s'endurà un premi de 100.000 euros.

La voz , en canvi, sí que es basa en un procés d'aprenentatge dels aspirants. Bisbal i els altres tres membres del jurat -el nom dels quals encara no s'ha confirmat- seran, alhora, els preparadors dels participants. De tots els candidats, cadascun n'escollirà vuit i es convertirà en el seu padrí i en responsable del seu progrés. L'element més característic d'aquest format, que conduirà Jesús Vázquez, és que, en el moment de la selecció inicial, els membres del jurat no veuen els candidats, només en senten la veu, de manera que es garanteix, diu la cadena, que només es té en compte la seva "qualitat vocal". Telecinco assegura que ja s'han presentat al càsting -que segueix obert- més de 10.000 persones.

stats