DRETS ESPORTIUS
Mèdia 08/02/2012

Antena 3 compra la F-1 i vol Lobato

La Fórmula 1 segueix fent voltes per les cadenes espanyoles. Antena 3 va confirmar ahir que s'ha adjudicat els drets de la competició per a les dues temporades vinents i ara espera fitxar Antonio Lobato.

Albert Castellví Roca
2 min
El Mundial de Fórmula 1, que comença el 18 de maig, es podrà seguir per TV3 i també per Antena 3, que ha comprat els drets que fins ara tenia La Sexta.

BARCELONA.Antena 3 comença a fer olor de benzina. A menys d'un mes i mig perquè comenci el Mundial de Fórmula 1 i amb la pretemporada ja en marxa, ahir es va confirmar que els monoplaces correran aquest any a Antena 3, que s'ha adjudicat els drets de la competició per al 2012 i el 2013.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena de Planeta, de fet, tenia tots els números per convertir-se en la nova llar del campionat a l'Estat. Després que La Sexta renunciés a uns drets que ja tenia comprats però que no podia pagar, i amb TVE obligada a afrontar una retallada de 200 milions d'euros en el pressupost, la subhasta que Mediapro va obrir el 26 de gener per adjudicar els drets quedava reduïda únicament a dos possibles compradors: Antena 3 i el grup Mediaset, encapçalat per Telecinco. Aquest canal, però, va avançar dijous passat que no presentaria cap oferta, perquè considerava que el procés no era "transparent". Antena 3 -que està en procés de fusió amb La Sexta, de la qual Mediapro és un dels principals accionistes- quedava doncs com l'única candidata.

La confirmació de la notícia per part de la cadena va arribar ahir a la tarda, però durant tot el dia diversos mitjans i molts tuitaires ja donaven per fet l'acord. Tot i que les xifres no s'han fet públiques, diverses fonts asseguren que l'oferta d'Antena 3 era d'uns 40 milions d'euros per temporada, aproximadament el mateix que pagava fins ara La Sexta.

El mateix equip

Amb l'arribada a Antena 3, el Mundial ja haurà passat per quatre cadenes espanyoles diferents en menys d'una dècada. El 2003, els drets estaven en mans de TVE, però l'any següent els va adquirir Telecinco, que els va mantenir fins al 2008. Des de la temporada següent, la transmissió dels Grans Premis va anar a càrrec de La Sexta, que tenia els drets d'emissió a l'Estat fins al 2013. Les dificultats econòmiques, però, han portat la Fórmula 1 a una nova casa.

Bona part del periple l'ha seguit també Antonio Lobato, que ha encapçalat l'equip de transmissions des del 2004. Després de cinc anys a Telecinco i tres a La Sexta, ara el locutor -i bona part del seu equip- podria aterrar a Antena 3, que està interessada a fixar-lo. Tot i ser força actiu a Twitter, ahir Lobato va guardar silenci durant bona part del dia, i només el va trencar per anunciar l'arribada de la competició a Antena 3, la qual cosa pot donar pistes sobre el seu futur professional.

El campionat de Fórmula 1 d'enguany començarà a Austràlia el 18 de març, i passarà pel Circuit de Catalunya el dia 13 de maig.

stats