Antena 3 estrena ‘Algo que celebrar’ per vèncer ‘Alatriste’

La cadena aposta per una comèdia familiar per al ‘prime time’ dels dimecres

“Única, entranyable, fresca, una comèdia familiar, amable, farcida d’humor i que no deixarà ningú indiferent”. Aquests són els ingredients que, segons l’actriu Norma Ruiz, integren Algo que celebrar, la sèrie que Antena 3 incorpora aquesta nit a la franja nocturna dels dimecres i que ella mateixa coprotagonitzarà al costat d’Alejo Sauras, Cristina Peña, Ricardo Castella, Luis Varela i Julieta Serrano, entre d’altres. La ficció, que ha enregistrat cada capítol en diferents escenaris únics, té un nucli de protagonistes troncal al qual, en cada emissió, s’afegiran noves cares que hi intervindran esporàdicament al llarg de la temporada.

Algo que celebrar tractarà, en clau d’humor, les situacions que sorgeixen al voltant de les reunions habituals que acostumen a congregar tots els membres d’una família: casaments, batejos, comunions, aniversaris i, fins i tot, funerals. I ho farà des del punt de vista dels Navarro, una nombrosa família espanyola que, com moltes altres, a més de compartir consanguinitat, també té en comú negocis, secrets i grups de WhatsApp. El primer capítol arrenca amb la celebració del casament del Santi (Alejo Sauras), el benjamí de la família i un bala perduda que ha sorprès tothom amb la decisió de casar-se. L’Eva (Norma Ruiz), una de les seves germanes, soltera i a l’atur, no podrà evitar haver d’assistir a l’acte que, com és costum, la família acabarà convertint en escenari d’una de les seves habituals disputes. Segons Antena 3, la sèrie permetrà observar “l’evolució i revolució” d’una família “a través dels grans esdeveniments que la uneixen en dates concretes”.

Doble repte

Algo que celebrar es convertirà en la principal aposta de la cadena per al prime time dels dimecres, que abans liderava Top Chef. El talent culinari va acomiadar la segona edició el 17 de desembre amb 577.000 espectadors i un 24,8% de quota de pantalla, la millor marca de l’espai a Catalunya i que va superar en 16.000 televidents al final de la primera temporada. A més, al llarg d’aquesta segona tanda d’emissions, l’espai conduït per Alberto Chicote va sumar una audiència de 394.000 espectadors, amb un 16,4% de share. Al repte de mantenir o superar aquestes xifres, a Algo que celebrar se li uneix el d’enfrontar-se a Las aventuras del capitán Alatriste, la nova ficció de Telecinco que adapta les obres d’Arturo Pérez-Reverte i que també arrenca avui en la mateixa franja horària.

L’estrena de la nova comèdia d’Antena 3 ja ha suscitat polèmica a Twitter arran d’unes declaracions de Mariano Baselga, creador d’ Algo que celebrar, a la revista Zapping Magazine en què definia l’humor de la sèrie com a “més sofisticat i elaborat” que el de La que se avecina. Baselga va haver d’acabar demanant perdó a Alberto Caballero, creador de la sèrie de Telecinco, que es va queixar de la manera feta servir per Baselga per promocionar la sèrie. “Ni que vingués de fer Breaking bad ”, va piular a la xarxa.

Més continguts de