FICCIÓ
Mèdia 11/07/2012

Antena 3 reconstrueix el 'Titanic' a 'Sangre y acero'

Antena 3 estrena avui una sèrie de 12 capítols coproduïda amb canals d'arreu d'Europa. Guardonada al Festival de Televisió de Montecarlo, ha invertit 23 milions a tornar a explicar la història del Titanic.

Joan Callarissa
2 min
Antena 3 reconstrueix el 'Titanic' a 'Sangre y acero'

BARCELONA.Antena 3 aposta per coproduir una sèrie històrica que utilitza la construcció del Titanic com a excusa per relatar les entranyes d'un triangle amorós. La cadena de Planeta estrena avui Sangre y fuego , una ficció que ha produït amb altres cadenes europees com la Rai italiana o la francesa Marathon.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'any que es compleix el centenari de l'enfonsament naval més explicat de la història, han volgut esprémer una mica més la història que tothom ja sap. Explicaran com es va construir la nau que James Cameron van fer cèlebre el 1997.

Concretament, la història se centra en l'arribada de Mark Muir a la ciutat de Belfast, on hi havia les drassanes més grans del món. Aquest prometedor enginyer naval, arribat des de Nova York, s'obsessionarà per la feina que l'ha portat fins a la ciutat. Viu com un repte en primera persona haver de construir el transatlàntic més gran i més luxós del planeta. Tot i això, no és l'única cosa que no el deixa dormir. La seva història d'amor a tres bandes també prendrà un gran protagonisme al llarg del relat.

A banda de les vivències personals de Muir, el context social convuls d'aquella època també pren molt relleu al llarg dels dotze capítols d'una hora que dura la sèrie. Les diferències socials, com sempre que es parla del Titanic , seran també protagonistes de moltes de les rivalitats que agitaran les escenes.

Problemes obrers

A més a més, aquesta història romàntica amb aires dramàtics tindrà com a teló de fons un context convuls. La immigració massiva de principis del XX a la Gran Bretanya, les revolucions sindicals i el poder de les noves fortunes emergents serviran de rerefons als problemes amorosos del protagonista.

Aquest drama, dibuixat per sobre dels conflictes obrers, compta amb algunes cartes a favor per triomfar. La primera, el seu director, Ciaran Donnelly, que ha portat a terme altres ficcions històriques com Els Tudor o Camelot . Els actor seleccionats també juguen a favor de la producció.

Coneguts en els seus països, tot i que no consagrats internacionalment, hi ha intèrprets de diverses procedències. En el paper del protagonista, hi ha Kevin Zegers, que ha aparegut en dos capítols de Gossip girl . La seva estimada, Sofia Silvestri, la representa Alessandra Mastronardi, que ha participat en nombrosos llargmetratges italians i també a To Rome with love , de Woody Allen.

Des de 'Física y química'

La resta del repartiment el conformen l'estrella televisiva dels anys noranta Neve Campbell (de la sèrie Tots cinc ), Chris Noth ( Sexo en Nueva York ) i Derek Jacobi ( El discurso del rey ). A més a més, també apareix a la sèrie Gonzalo Ramos, que ha fet de Julio a Física y química , també d'Antena 3.

La producció ha estat guardonada al Festival de Televisió de Montecarlo amb el premi al millor productor per a Guido de Angelis, president i productor executiu de De Angelis Group. Es va començar a rodar l'estiu del 2011 a Irlanda i s'hi han invertit 23 milions d'euros, que Antena 3 vol que serveixin per "reforçar" la seva "posició en el mercat europeu".

stats