TRANSMISSIONS ESPORTIVES
Mèdia 15/03/2012

Antena 3 s'estrena aquesta matinada amb la Fórmula 1

L'arribada de la Fórmula 1 -i d'Antonio Lobato- a Antena 3 es farà visible aquesta nit, quan es comencin a disputar els entrenaments de la primera cursa de la temporada. TV3 també emetrà el Mundial.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONA.Antonio Lobato tornarà a posar-se aquesta nit l'uniforme de narrador de la Fórmula 1, però on fins ara duia el logotip de La Sexta hi portarà el d'Antena 3. El Mundial arrenca aquest cap de setmana a Austràlia, com és habitual, però ho farà en una altra casa, després que la cadena de Planeta s'adjudiqués, a principis de febrer, els drets d'emissió de la competició per a aquest any i el que ve, als quals havia renunciat, per motius econòmics, La Sexta. Per als espectadors, però, l'únic canvi serà el botó del comandament que hauran de prémer per seguir les curses, ja que Lobato ha canviat de cadena amb tot l'equip al darrere. En aquesta nova etapa, doncs, el seguiran acompanyant Nira Juanco, Jacobo Vega i el pilot català Marc Gené.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El públic català, però, podrà seguir optant -com ja ha fet majoritàriament durant els últims anys- pel botó de TV3, que una temporada més oferirà el Mundial de Fórmula 1 de la mà de Josep Lluís Merlos, Francesc Latorre, Laia Ferrer i Francesc Rosés, i sota la direcció de Santi Faro.

Tots els entrenaments

Totes dues cadenes han previst un ampli desplegament que els permetrà oferir en directe no només les curses sinó també tots els entrenaments, tant lliures com oficials, previs a cada Gran Premi. Els primers tindran lloc aquesta matinada, a partir de les 2.30, quan a Austràlia ja serà divendres al migdia.

Per veure'ls en directe, a més de matinar, caldrà sintonitzar o bé Esport3 o bé Nitro, que durant tota la temporada acolliran el primer contacte dels pilots amb cadascun dels circuits. Esport3 també transmetrà, els dissabtes, l'última sessió d'entrenaments lliures, que en el cas d'Antena 3 ja s'oferiran pel canal principal. Finalment, tant els entrenaments oficials com les curses es podran veure en directe -i també en diferit en casos com el d'aquesta setmana, en què les proves tindran lloc en horaris poc còmodes per al públic- a través de TV3 i Antena 3.

L'any passat el Mundial de Fórmula 1 va tenir una mitjana de 825.000 espectadors i un 50,3% de quota de pantalla a Catalunya, entre TV3 (que hi va aportar 459.000 persones) i La Sexta (amb una mitjana de 366.000 seguidors). El 22 de maig, coincidint amb la cursa al Circuit de Catalunya, es va assolir el màxim, amb 1.149.000 espectadors entre les dues cadenes.

stats