Comunicació
Mèdia 21/09/2011

Antoni Bassas: "El 2013 és el meu horitzó temporal per deixar Washington"

'El món a RAC1' emet una entrevista que Jordi Basté va fer al corresponsal de TV3 a Washington la setmana passada. Bassas no revela plans de futur, però admet que se'l mira "amb positivitat" i "no descarta cap possibilitat" laboral

redacció
2 min
Antoni Bassas, corresponsal de Tv3 a Washington

BarcelonaAntoni Bassas assenyala el 2013 com a “horitzó temporal per deixar Washington”, moment en què finalitzarà el seu contracte com a corresponsal als Estats Units amb TV3. En una entrevista in situ que li va fer Jordi Basté fa 10 dies, aprofitant l'estada de l'equip d'El món a RAC1 a la ciutat, el periodista explica que els corresponsals de TV3 als Estats Units “hi van per mandats presidencials”, i assegura que, malgrat que no té cap projecte concret més allà d'aquest horitzó, “mira el futur amb positivitat”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Bassas, que va assumir la corresponsalia nord-americana coincidint amb la investidura de Barack Obama com a president, reconeix la intensitat que requereix la feina, però admet que és una de les tasques “més complaents” que ha realitzat en la seva carrera professional. El periodista subratlla que “la vida a Washington resulta plàcida” i ho atribueix “al canvi d'horari” i a “la fesomia de la ciutat”, de la qual recorda que els edificis no poden ser més alts que el Capitoli, la construcció que allotja les dues càmeres del Congrés dels Estats Units. “Un cop surts de la redacció, vius més lliure”, assegura Bassas, “malgrat que continuïs localitzable amb el mòbil”.

La realització d'un somni conjugal

“Mai podré agrair prou a la meva dona que digués 'anem-hi'”. Així és com el periodista recorda la complicada decisió familiar que va comportar l'acceptació del repte professional proposat per TV3. “Anar a l'estranger ha sigut la realització d'un somni conjugal”, explica Bassas, vetat durant molt anys per “l'encadenament de feines”, i assegura que tirar-lo endavant els ha “rejovenit” tots dos. El periodista també agraeix l'esforç que han fet els seus tres fills, pels quals “hi ha hagut moments difícils, i han trobat a faltar els amics”, però destaca que la seva adaptació “ha sigut molt bona” i els ha ajudat a “madurar”, especialment per haver-se d'afrontar a “un entorn lingüístic inhòspit”. “Pot semblar un tòpic”, diu Bassas, però “el que en un principi es plantejava com un problema, ha acabat sent una gran oportunitat per a tots”, sentencia.

El matí de Catalunya Ràdio, un passat que remouEl matí de Catalunya Ràdio

Bassas recorda les catorze temporades al capdavant d'El matí de Catalunya Ràdio com una de les experiències professionals més plenes que ha viscut fins al moment. “Quan penso com vam aconseguir el lideratge, competint amb Cuní a la COM, i després havent de lluitar ambl RAC1, quan va anar agafant més volada, m'adono de tot el que vam fer”, valora Bassas. A la vegada, però, se sent incòmode quan se li tornen a demanar arguments per a la seva renúncia. “Per mi és una cosa que em queda molt en el passat”, i repeteix la màxima expressada des d'un inici: “Els termes de la renovació no eren bons ni per a mi, ni per a la ràdio ni per al programa”. No obstant això, el periodista no tanca la porta a tornar a Catalunya Ràdio, “no es pot descartar mai res”, fins i tot al capdavant del programa que va abandonar fa dos anys, del qual assegura amb fermesa: “No en vaig quedar fart”.

stats