Mèdia 13/07/2013

Antoni Bassas, la nova veu de l'ARA

El periodista s'incorpora a l'equip directiu del diari

Ara
2 min
Antoni Bassas, a l'estudi d'Ara Tv

BarcelonaL'equip periodístic de l'ARA suma des d'aquest dilluns la figura d'Antoni Bassas, que s'integra dins de l'equip directiu del diari. "El país i el periodisme estan vivint una extraordinària transformació. L'ARA és el mitjà que està interpretant millor aquests nous temps i on crec que millor puc continuar fent periodisme, o sigui, interpretant la realitat", ha explicat. La seva incorporació permetrà, entre d'altres, augmentar la presència de l'ARA al territori i donar un nou impuls als continguts audiovisuals del mitjà, que accentua així la seva vocació de marca periodística multiplataforma.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Ara podré dir, des de les pàgines de l'ARA, el mateix que deia cada matí, quan despertava el país des de la ràdio: «Estem contents de treballar per vosaltres un dia més»", explicava el periodista, ja habitual a les pàgines del diari des de la seva posada en marxa, fa prop de tres anys. "El periodisme és, essencialment, un punt de vista. I el punt de vista l'hem d'explicar d'una manera tan subjectivament responsable que s'acosti al màxim a l'ideal de l'objectivitat", concloïa. Amb aquest anunci, es revela així el destí professional d'un dels periodistes més rellevants del país, que va acabar aquest 30 de juny una estada de quatre anys a Washington com a corresponsal de TV3.

Antoni Bassas Onieva (Barcelona, 1961) va debutar en el periodisme davant dels micròfons de Ràdio Joventut, als 16 anys. Quan en tenia 20, el va fitxar Joaquim Maria Puyal perquè s'integrés a l'equip de les transmissions de Futbol en català , de Ràdio Barcelona. Tots dos radiofonistes van fer el salt a Catalunya Ràdio. L'etapa com a comentarista esportiu la va tancar el 1995, després de més de 800 partits narrats en català. S'obria aleshores un repte encara més gran: prendre el relleu de Josep Cuní, que deixava El matí de Catalunya Ràdio. Antoni Bassas el va presentar durant 14 temporades consecutives i el va convertir en el programa de ràdio més escoltat de Catalunya.

Bassas ha treballat també intensament a la televisió. Va ser, per exemple, guionista i presentador de concursos com Tres pics i repicó i El joc del segle . A la temporada 1998-1999 va codirigir i presentar Aquest any, cent!, una sèrie que repassava la història del FC Barcelona. L'humor ha estat present en bona part de la seva activitat professional: ell va ser, per exemple, un dels creadors de la versió radiofònica de l'Alguna Pregunta Més?

Al llarg de la seva carrera periodística, Antoni Bassas ha rebut diversos premis, com l'Ondas (1997), Òmnium Cultural (1998), Millor Periodista Esportiu (1999), Nacional de periodisme (2001), Ràdio Associació al Millor Professional, Fundació Lluís Carulla (2004), Nacional de radiodifusió (2005) i Protagonistas (2008).

stats