Antonio Fernández-Galiano, nou president de l'Associació de Mitjans d'Informació

Agafa el relleu de Javier Moll, propietari del grup Prensa Ibérica 

Antonio Fernández-Galiano, president d'Unidad Editorial, rellevarà al capdavant de l'Associació de Mitjans d'Informació (AMI) Javier Moll, propietari del grup Prensa Ibérica. Fernández-Galiano ha sigut proposat per unanimitat per la nova junta directiva de l'AMI, que agrupa més de 80 mitjans espanyols, i el seu nomenament es farà efectiu en les pròximes setmanes. 

Amb l'adeu de Javier Moll, l'organització tanca l'etapa en què l'antiga Associació d'Editors de Diaris Espanyols es va reconvertir en l'AMI i es va obrir a tots els mitjans de comunicació, amb independència del suport que utilitzessin. La nova junta directiva de l'organització, escollida en una assemblea celebrada ahir, està formada per Vocento, Prisa, Prensa Ibérica, Unidad Editorial, Grupo Godó, Audiovisual Española, La Voz de Galicia, Henneo, Grupo Joly, Diario de Navarra, Hora Nova, Promecal, El Progreso de Lugo, Editorial Ecoprensa, Grupo Promotor Salmantino i Diario de León. 

En el comunicat de l'AMI, Fernández-Galiano assegura que assumeix el càrrec amb la decisió de "seguir sumant per afrontar el futur dels mitjans d'informació amb total garantia de seguir sent fonamentals en la vida dels espanyols". 

L'anunci del nomenament de Fernández-Galiano s'ha fet en el context del congrés Claves 2020, organitzat per l'AMI i en el qual s'ha presentat l'informe Claves de la información 2019. El treball, centrat en la realitat de la premsa a Espanya, assegura que el sector tancarà l'any amb 17,5 milions de lectors de premsa diaris. Segons l'estudi, el consum de la premsa en paper ha baixat un 8,74% respecte a l'any passat, mentre que el suport digital creixerà un 12,2%.

Més continguts de