Mèdia 31/07/2012

Apple avança al setembre la presentació del nou iPhone 5

L'empresa de Cupertino corre més que mai per ensenyar al món el seu nou smartphone. Mentre la xarxa s'omple d'especulacions sobre l'iPhone 5, n'hi ha que aventuren que es presentarà amb un iPad Mini.

Joan Callarissa
2 min
Les imatges filtrades de l'iPhone 5 presenten un model més prim però similar al 4S.

BARCELONA.Els fans de la marca Apple ja poden assenyalar el 12 de setembre com la data en què descobriran els secrets del nou iPhone. Encara que, com sempre, l'empresa de la poma no confirma cap de les possibles novetats en el giny, els rumors s'han disparat a internet sobre les incorporacions que afegiran els californians a l'iPhone 5, que continua la saga d' smartphones que van deixar en standby amb el 4S l'octubre de l'any passat. La companyia, que solia repetir el calendari de presentacions any rere any, ara passa de l'octubre a mitjans de setembre la keynote de l'iPhone 5.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A part de l'avançament, també cal destacar la ràpida posada a la venda després de la presentació. Es preveu que l' smartphone entri a les botigues de bracet de tres models nous d'iPod (el Shuffle, el Nano i el Touch) només 9 dies després.

Entre les novetats que podria incorporar l'iPhone 5 hi ha una pantalla més gran, un processador més ràpid i millores a la càmera. Tot i això, la mida de la pantalla, el gruix de l'aparell, el pes o la qualitat de la càmera són algunes de les característiques que cada temporada entren a les travesses dels experts que segueixen l'evolució dels aparells de la marca tecnològica.

A les fotos que va filtrar ahir el lloc web BGR es pot veure com canviaria el connector de l'iPhone 5 o com seria la càmera de l'aparell. A més, també es veu com el disseny es fa més lleuger i arrodonit que el que tenia el seu precedent, el 4S, que pesa uns 140 grams.

De fet, a hores d'ara, i després de la presentació que van celebrar al juny, encara queden aparells per renovar. A part de l'iPhone i dels iPods, també es podrien incorporar, segons alguns especialistes, novetats als ordinadors de taula, els iMac.

L'iPhone creix i l'iPad minva

Algunes de les webs que ahir assenyalaven novetats que Apple presentarà el 12 de setembre parlaven també d'una versió petita de l'iPad. Segons The New York Times , que cita treballadors de la companyia, existeix un prototip de l'iPad però només de 7 polzades, 2,7 menys que la tauleta que Apple comercialitza actualment.

Com ja se sabia des de principis de juliol, aquesta aposta de l'empresa de Steve Jobs representaria el contraatac a l'anunci de venda de les tauletes de Microsoft (Surface), de Google (Nexus 7) i també la Kindle Fire, d'Amazon. Sobre el preu se sap que podria ser similar al de les tauletes d'altres marques. És a dir, estaria al voltant dels 160 euros, uns 199 dòlars als EUA.

Mentre Apple gaudeix veient, amb la boca tancada, com tothom s'esforça fent elucubracions, té lògica que l'empresa s'avanci cada cop més a llançar les novetats. Els seus competidors són cada cop millors. En tot cas, l'expectació també és gran perquè aquest serà l'últim smartphone de Steve Jobs, cosa que li confereix un atractiu especial, que va més enllà dels avenços tècnics. Es tracta també de l'obra pòstuma del visionari fundador de la marca.

stats