tecnologia
Mèdia 28/04/2011

Apple limitarà el rastreig de moviments dels seus usuaris

La companyia ha emès un comunicat en què nega que realitzi un seguiment de les localitzacions dels usuaris. Apple també ha anunciat una actualització del software dels seus dispositius que limitarà el nombre de dades emmagatzemades

Redacció
2 min
Apple

BarcelonaApple ha publicat un document a la seva pàgina web en què nega que la companyia realitzi un seguiment de les localitzacions dels usuaris i explica en què consisteix l'enregistrament de dades que efectuen l'iPhone i l'iPad.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La companyia ha dit que la base de dades creada és un recopilador de punts d'accés wifi propers a cada ubicació i que l'únic objectiu que té és ajudar a calcular la posició en què es troba l'usuari. Apple ha explicat que l'iPhone és capaç de confirmar la seva posició ràpidament gràcies a aquesta llista creada pel dispositiu. "Proporcionar als usuaris mòbils una informació ràpida i precisa, preservant la seva seguretat i privacitat, planteja qüestions tècniques complexes", ha indicat la companyia de la poma. En aquest sentit, Apple ha afegit que la polèmica s'ha degut al fet que els usuaris "estan confosos perquè no han rebut prou informació sobre aquests temes, en part per culpa dels creadors d'aquesta tecnologia, inclosa Apple".

Sobre la descàrrega de l'arxiu generat pels dispositius, Apple ha dit que es genera un arxiu particular per cada iPhone perquè seria impossible crear-ne un amb les dades de geolocalització de tots els dispositius existents. La companyia ha afegit que les dades de l'arxiu en cap cas "mostren la ubicació actual o anterior de l'iPhone, sinó els punts d'accés wifi que envolten la seva ubicació, que poden ser més d'un centenar".

La companyia també ha explicat en el comunicat que estan treballant en una actualització de programari que reduirà el volum d'informació registrada en els dispositius. Apple parla també d'una actualització posterior que inclourà l'encriptació directa a l'iPhone d'aquesta informació.

El gegant informàtic ha assegurat que l'actualització estarà llesta en poques setmanes.

stats