COMUNICACIÓ
Mèdia 24/03/2011

Apple retira l'aplicació que pretenia “alliberar de l'homosexualitat”

La companyia de la poma ha rebut 150.000 signatures que li demanaven que retirés Gay Cure, el programa homòfob del grup cristià Exodus International

Redacció
1 min

BarcelonaApple s'ha fet ressò de la polèmica aixecada en els últims dies per una aplicació per a iPhone i iPad que prometia "curar l'homosexualitat" i ha decidit retirar-la de l'App Store, la botiga on els usuaris poden adquirir els programes que més els interessen. Gay Cure, l'aplicació creada pel grup cristià Exodus International, havia rebut el vistiplau de la companyia de la poma per comercialitzar-se però les 150.000 signatures que els usuaris han enviat a l'empresa de Steve Jobs han aconseguit la retirada del programa. L'aplicació havia estat creada per "alliberar de l'homosexualitat a través del poder de Jesús", ja que Exodus considera que els gais cometen "un pecat, igual que l'adulteri o l'arrogància".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'organització de suport als homosexuals Truth Wins Out ha estat la responsable de fer arribar les 150.000 signatures perquè Apple retirés l'aplicació. Truth Wins Out ha lloat ja la decisió "intel·ligent i responsable" de la companyia informàtica. El seu director executiu, Wayne Besen, creu que "els veritables guanyadors són els joves membres de la comunitat de gais, lesbianes i transexuals" que s'alliberen d'aquest programa "maliciós i manipulador".

En canvi, segons explica Exodus al seu web, la decisió d'Apple és un revés a la llibertat d'expressió i un atac a la diversitat de missatges presents a l'espai públic. Per això, Exodus ja ha posat en marxa una campanya perquè els usuaris demanin a la companyia informàtica que "reconegui la diversitat de creences dels clients" i no es plegui a la pressió dels grups activistes gais. El president del grup cristià, Alan Chambers, s'ha declarat "extremament decebut" i ha expressat "esperança" perquè Apple reconsideri la decisió.

stats