NOVES TECNOLOGIES
Mèdia 20/01/2012

Apple vol que l'iPad substitueixi els llibres de text

Apple vol reinventar el món educatiu fent entrar els llibres de text a l'iPad. Ahir també va presentar una eina per editar llibres electrònics i un espai virtual de relació entre professors i universitaris.

Albert Castellví Roca
2 min
Apple vol que l'iPad substitueixi els llibres de text

BARCELONA.Tal com havia anunciat, Apple va entrar ahir de ple en el món de l'educació: en associació amb tres de les principals editorials nord-americanes, la companyia de la poma va presentar en societat iBooks 2, el seu projecte per introduir els llibres de text a l'iPad i, en conseqüència, convertir la seva tauleta en un element imprescindible a les aules. Però durant la presentació d'ahir a Nova York -el primer esdeveniment organitzat per Apple després de la mort de Steve Jobs, a l'octubre- també es van donar a conèixer dues aplicacions més: d'una banda, iBooks Author, que simplifica al màxim el procés de confecció dels llibres digitals, i de l'altra una renovada iTunes U, que pretén convertir-se en un campus virtual per a universitaris.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

iBooks 2

"És difícil no veure que el llibre de text no sempre és la millor eina d'aprenentatge". El cap de màrqueting d'Apple, Phil Schiller -que va conduir la primera part de la presentació-, va ser clar a l'hora d'explicar què pretén la companyia amb iBooks 2: substituir els llibres de text per una nova eina que, a través de l'iPad, ofereix molts més recursos per convertir l'aprenentatge en un procés més intuïtiu, amè i interactiu. Vídeos, galeries de fotos o imatges en 3D complementaran els textos dels nous llibres digitals, que a més ajudaran a preparar exàmens -amb tests que l'alumne podrà fer de manera autònoma- i permetran accedir al glossari simplement picant sobre la paraula de la qual es desconeix el significat. La nova aplicació ja es pot descarregar gratuïtament, i de moment dóna accés a alguns títols de les editorials Pearson, McGraw Hill i HoughtonMifflin -les més importants dels Estats Units en l'àmbit dels llibres de text- a un preu de 15 dòlars.

iBooks Author

A més d'ampliar la seva oferta de llibres digitals, Apple també va presentar ahir una aplicació que facilitarà l'elaboració d' e-books a qualsevol usuari. Es tracta d'iBooks Author, un programa gratuït -i ja disponible- que permet incloure a la publicació electrònica vídeos, imatges, galeries i documents de text simplement arrossegant-los, compaginar-ho al gust de l'usuari i publicar-ho immediatament a l'iBooks Store.

iTunes U

Més enllà de les novetats referents als llibres electrònics, Apple va mostrar ahir un projecte relacionat amb l'educació superior. La plataforma iTunes U ja existia des de fa més de quatre anys, però ara amplia les seves capacitats. Aquesta aplicació, que utilitzen mil universitats d'una vintena de països, inclòs Espanya, es converteix ara en una espècie de campus virtual, en què els professors podran penjar les seves classes en format audiovisual, acompanyades de textos, fotografies, vídeos i aplicacions. A més, l'aplicació permet demanar i recollir deures, posar exàmens o intercanviar treballs i informació amb els alumnes. Com les dues anteriors, iTunes U també està disponible de manera gratuïta a l'Appstore.

stats