tecnologia
Mèdia 03/10/2011

Apple prepara l'esdeveniment en què podria presentar el llançament de l'iPhone 5

Si es confirma el llançament del nou model de 'smartphone', s'espera que arribi a les botigues a partir del 14 d'octubre i tingui un cost aproximat de 199 dòlars (uns 149 euros). Aquest dilluns s'estrena la versió espanyola de l'iBookstore

Agències
2 min

BarcelonaApple prepara per aquest dimarts el que es podria convertir en l'esdeveniment de l'any. La companyia va anunciar la setmana passada una conferència de premsa sobre l'iPhone pel proper 4 d'octubre, i malgrat que no va confirmar que es tractés del model 5 del popular telèfon intel·ligent, els portals especialitzats ho consideren un secret fet públic a través dels rumors que s'han anat filtrant des de fa mesos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons informa Efe, l'acte es farà aquest dimarts al campus de la compañía a Cupertino (Califòrnia), a les 19.00 (hora catalana), una ubicació poc habitual per donar a conèixer un dels grans productes de la companyia, que se solen presentar en instal·lacions amb un aforament més gran.

A la invitació de premsa enviada la setmana passada, la companyia anunciava “Let's talk iPhone” (Parlem de l'iPhone), tot i que no anomenava l'iPhone i tampoc donava pistes sobre el possible anunci d'una versió millorada de l'iPhone 4. Fins ara, la companyia de la poma ha llançat un nou model del seu smartphone anualment, habitualment al mes de juny, des del debut del dispositiu, el 2007.

Els analistes especulen que el nou model tindrà una pantalla més gran, serà més lleuger i prim, inclourà una càmera de 8 megapíxels i estarà equipat amb el mateix processador de doble nucli (A5) que l'iPad 2. Aquest processador permet navegar i gestionar les aplicacions amb el doble de potència i incrementa la qualitat dels gràfics.

L'acte d'aquest dimarts també serà el primer gran esdeveniment de Tim Cook, el nou conseller delegat en substitució de Steve Jobs. Alguns webs especulen sobre la possible aparació de Jobs en l'acte d'aquest dimarts, ja sigui en persona o per mitjà d'un vídeo.

Si es confirma el llançament de l'iPhone 5, s'espera que el nou model arribi a les botigues a partir del 14 d'octubre i tingui un cost aproximat de 199 dòlars (uns 149 euros), amb un contracte de permanència de dos anys als Estats Units, reproduïnt el patró de llançament de les versions anteriors.

L'iBookstore arriba al mercat espanyol

Mentrestant, una de les novetats d'Apple aquesta setmana és l'estrena de la versió espanyola de l'iBookstore, la botiga online de llibres digitals per a iPad, iPhone i iPod Touch. L'aplicació compta amb un catàleg de més de 400.000 títols en diferents idiomes i registra una xifra superior als 130 milions de descàrregues. Ara també incorpora títols en castellà, i entre les editorials hi figuren el Grup Planeta, el Grup RandomHouse Mondadori i les editorials agrupades a la distribuïdora Libranda. El llançament de la versió espanyola de la botiga online arriba pocs dies després de l'entrada d'Amazon al mercat espanyol.

stats