Mèdia 06/05/2012

Ara Social, on els lectors decideixen què és notícia

Ara
2 min

BARCELONA.L'ARA ha posat en marxa aquesta setmana el portal Ara Social -social.ara.cat-, que representa una nova manera de llegir el diari, seguint estrictament el criteri dels lectors, i no el dels periodistes, editors ni cap altre intermediari. A l'Ara Social les notícies s'organitzen en funció de l'interès que hagin suscitat entre els lectors, de les vegades que hagin estat tuitejades, o de les valoracions positives que hagin rebut a Facebook.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'Ara Social s'estructura en tres blocs. En el primer hi apareix un recull de totes les piulades que els usuaris de Twitter hagin fet per comentar o donar a conèixer les notícies publicades a l'Ara.cat, ordenades en funció de la quantitat de retuits que hagin aconseguit. Un altre apartat agrupa les entrades publicades al Facebook del diari, però ordenades no per ordre cronològic o segons el criteri de la redacció, sinó en funció de quanta gent ha dit que "li agrada" aquella notícia. Com més suport hagi aconseguit entre els usuaris de la xarxa social -i, per tant, més possibilitats tingui d'interessar també als altres lectors-, més amunt apareixerà l'article. Tant en el cas de Facebook com en el de Twitter es pot optar per veure només les informacions més recents, les de les últimes 24 hores o les de tota la setmana.

A l'últim, l'Ara Social recopila també tots els tuits del diari ARA, ja sigui a través del compte principal (@diariARA) o bé de la vintena de perfils temàtics -de seccions, suplements, etc.- de què disposa el rotatiu. D'aquesta manera, tots els usuaris del portal poden estar al dia de les últimes informacions que l'ARA ha fet circular a través de Twitter d'una manera còmoda i senzilla.

A més, el portal també permet filtrar les notícies en funció de l'interès dels lectors. Així, es poden consultar totes les informacions publicades o bé, únicament, les d'una o diverses seccions concretes. Finalment, l'Ara Social destaca les etiquetes més utilitzades en els tuits vinculats a notícies de l'ARA.

stats