Mèdia 20/02/2012

"Ara, a prendre cerveses!", a la portada de 'La Razón'

Aquest "missatge" dels sindicats és el més destacat per 'La Razón', que, igual que tota la resta de portades, destaca les declaracions de Rajoy, que considera la reforma: "Justa, bona i necessària"

Ara
3 min
La Razón

Barcelona'La Razón' comença l'edició d'aquest dilluns amb les manifestacions contra la reforma laboral del govern espanyol. Tot i això, titula que "els sindicats no aconsegueixen mobilitzar ni el 23% dels seus afiliats". A la fotografia central, el diari posa una foto de representants sindicals que després de la manifestació van anar a prendre un aperitiu. Per explicar aquesta imatge afegeix el titular: "Ara, a prendre cerveses". A la part de sota de la pàgina recorda l'hegemònica frase de Rajoy durant el congrés del PP a Sevilla: "La reforma laboral és justa, hegemònica i necessària".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'La Vanguardia' ajunta a la portada dos punts de vista contraposats, el dels treballadors, "Primera protesta massiva contra la reforma laboral", i el del president Rajoy, del qual assegura "que no canviarà la política anticrisi". També destaca que "Enrique Urbizu és el gran triomfador dels Goya".

'El País' fa el mateix: "Una marea humana demana a Rajoy que corregeixi la seva política laboral", com a titular sobre les manifestacions arreu de l'Estat d'ahir diumenge, i "la reforma és bona, justa i necessària", com a resposta del president espanyol. A més, també afegeix que TVE promou el patrocini per abaratir la seva programació.

L''ARA' sintetitza: "Clam contra la reforma laboral", i remarca que Rajoy "no cedeix". A la primera pàgina explica com "viuen els grecs avui" en dia, i assegura que "l'economia del bescanvi torna a un país que espera que l'eurozona doni el sí al rescat".

'El Punt-Avui' assegura que la "reforma laboral es fa sentir al carrer" i que "Rajoy no s'immuta". A més, anuncia que "la reducció de les llistes d'espera es complica".

'El Periódico' segueix aquesta mateixa línia i contraposa sis adjectius, 3 de sorgits de les manifestacions: "Injusta, ineficaç, inútil", i 3 de sorgits de l'executiu espanyol: "Justa, bona, necessària". A la part inferior, també destaca el triomf de 'No habrá paz para los malvados'.

A la portada d''El Mundo' el titular defensa que "Rajoy s'erigeix com a defensor de qui pitjor ho passa". Sobre les manifestacions contra la reforma laboral, afirma que desenes de milers de persones demanen "que no es retallin drets laborals". A més, assegura que hi ha hagut una "reestructuració econòmica al PSOE" perquè li han caigut "un 30% els ingressos".

'Público' és el més contundent a l'hora de definir les manifestacions d'aquest diumenge. "'No' massiu al cop de decret", titula aquest diari. Sobre el congrés dels populars diu que "el repartiment del poder intern genera malestar al PP".

L''Abc' se centra en la figura de Rajoy i reprodueix les seves paraules: "Justa, bona i necessària". Dels sindicats diu textualment que "han acomiadat 500 treballadors en un any".

Entre els diaris esportius, 'Sport' titula: "Pòquer del més gran", al qual afegeix que "els quatre gols de Messi i l'exhibició de l'equip" són "un argument per convèncer l'entrenador". 'Mundo Deportivo' titula: "Recital 5-1", i explica que "el Barça va jugar un bon partit i va merèixer un millor marcador". El diari 'Marca' exclama: "Gegants" en portada, on apareixen els jugadors del Madrid de bàsquet, que s'han emportat la Copa del Rei.

stats