Mèdia 06/07/2012

Neix Ara Docs, un espai obert als documentals

Ara Docs és una nova secció de l'Ara.cat en què es recullen documentals als quals el diari vol donar suport.

1 min
Ara Docs

Aquells particulars o institucions que vulguin fer arribar la seva proposta la poden enviar a través de docs.ara.cat/aportar. L'ARA seleccionarà els millors treballs. Es valorarà l'excel·lència, la sensibilitat social, la recuperació de la memòria i l'esperit de superació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Quan s'hagin publicat 10 documentals, s'obrirà un període de votacions per triar un guanyador. Les peces que inauguren aquesta secció són '42,195: la distància incerta'; '450 ml, un viatge d'anada i tornada' i 'FERO'.

L'objectiu d'aquesta nova secció és doble. D'una banda, oferir als lectors un espai en obert on puguin trobar documentals de qualitat, sempre disponibles en línia. De l'altra, obrir una finestra a les entitats que treballen pel país perquè puguin donar a conèixer la seva activitat o bé perquè els creadors tinguin una plataforma des de la qual mostrar al públic la seva feina.

La vitalitat del documental a Catalunya és notable, amb més d'una quarantena de productores associades a l'entitat Pro-Docs. Les sales de cinema acullen amb regularitat estrenes d'aquest format i, a la televisió, espais com 'Sense ficció' han obtingut resultats bons d'audiència amb peces com 'El Bulli: l'últim vals', 'Generació D' o 'Això no funciona, o potser sí?'

stats